SDÜ"ye tahsis edilen iki kilisede hiçbir işlem yapılmaması nedeniyle İl Genel Meclisi"nin gündemine alınan tahsisin kaldırılması hakkında Turizm Komisyonunun hazırladığı raporda kiliselerin kültür varlığı olarak kullanılır olmasının şehrin turizm faaliyetleri için uygun olacağı belirtildi.

    İl Genel Meclisi"nin 8 eylülde gerçekleştirdiği 5. birleşiminde SDÜ"ye tahsis edilen iki kilise hiçbir işlem yapılmadığı gerekçesiyle tahsisin kaldırılması konusu dün Mecliste yeniden görüşüldü. Turizm Komisyonuna havale edilen önerge ile ilgili hazırlanan rapor dün Meclise sunuldu. Ü

    Raporu okuyan İl Genel Meclis Üyesi ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Fevzi Özdemir, kiliselerin bir kültür varlığı olarak kullanılır olmasının Isparta için çok faydalı olacağını söyledi. Özdemir, “Üniversite Rektörlüğü tahsisi önce gerçekleşen yerin projelerinin hazırlanmış olduğu bir buçuk milyon YTL"lik bir harcama ile en kısa zamanda restorasyon ve restutisyon çalışmalarına en kısa zamanda başlanacağı bilgisi hem bize hem de basına rektörlüğümüzce ulaştırılmıştır.

       Kiliselerin bir kültür varlığı olarak kullanılır olması, buraların halı müzesi ve sanat galerisi şeklinde dizayn edilmesi şehrin dini, kültürel ve sanatsal konumu ve turizm faaliyetleri açısından uygun olacağı görülmektedir. Mezkur yerlerin halı müzesi ve sanat galerisi olarak faaliyete geçebilmeleri için Rektörlüğümüze Meclisimizin azami desteği vereceğinden kuşkumuz yoktur” dedi.