Isparta, Haluk Nalçakar ismiyle 29 Mart 2009 yerel seçimlerden sonra tanıştı. MHP’li Yusuf Ziya Günaydın’ın Isparta Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasından sonra ismi sık sık duyulmaya başlayan Nalçakar, özellikle Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi çıkmazında önemli rol oynadı. Belediyeye yönelik operasyon sonrasında tutuklanan Başkan Yardımcısı Resul Göçer’le yakın mesai içinde çalışarak ITKM konusunda Günaydın ve ekibine yol gösteren Nalçakar, Kadıahmetoğulları ile ilk görüşme sonrasında kamuoyuna yapılan ’25 dükkan anlaşması yaptık’ açıklamasının perde arkasında rol oynamıştı.

MHP’Lİ BELEDİYELERE

YAZI GÖNDERİLMİŞTİ

            Belediye yönetimi daha sonra bu anlaşmadan geri adım atmış, Haluk Nalçakar da bir süre gözden uzaklaşmıştı. MHP’nin eski yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu’nun danışmanı sıfatıyla sık sık Isparta’ya gelen emekli kontrolör Nalçakar’ın 43 dükkan anlaşması ile sonuçlanan son proje tadilatında da önemli rol oynadığı iddia ediliyor.

            Belediye personeline yönelik düzenlediği eğitim programlarının Ankara’da duyulmasından sonra MHP Genel Merkezi’nin tüm MHP’li belediyelere gönderdiği iddia edilen‘Haluk Nalçakar’ın partimizle hiçbir ilişkisi yoktur’ yazısının hedefindeki adam Haluk Nalçakar’ın adı ITKM soruşturmasına karıştı.

BİLİRKİŞİ KİMLERDEN

İFADE ALINMASINI ÖNERDİ?

            Belediyeye yönelik kasım ayında yapılan operasyonla kamuoyunda duyulan soruşturma kapsamında Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi 3.proje tadilatı iş ve işlemlerinin de bulunduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında görevlendirilen bilirkişi heyetinin, raporunda tespitlerin netleşmesi için emekli kontrolör Haluk Nalçakar’ın da bilgisine başvurulmasının istendiği öğrenildi.