30 Temmuz 2019 tarihinde kurulan ve henüz 1 yaşında olan sendikamız Diyanet personelinin büyük teveccühünü kazanarak kısa zamanda en hızlı üye kaydeden sendika haline gelmiştir.
Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, “Sıradan sendikacılık dönemi bitmiş, güç zehirlenmesi yaşayan sendikalar personelin sesine kulak tıkamış ve artık üyeye ihtiyaç duymaz haline gelmiş olduğundan, bu aşamada Mil-Diyanet Sen tek alternatif sendika konumuna yükselmiştir.
Mil-Diyanetsen, kamu görevlileri sendikacılığında sadece kendi üyelerinin değil, bilakis kamu çalışanlarından her kim bir haksızlığa uğrarsa, yanında olma erdemliliğini gösteren sendikadır.
Gündemi ve sorunları geriden takip eden değil, bizzat sorunları dile getiren ve çözümler üreten sendikadır. Örneğin; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın okuduğu hutbeden dolayı dava edenlere karşı sayın başkanımızı savunan ve onun yalnız olmadığını her kesimden önce dile getiren ayrıca MİNBER DOKUNULMAZLIĞI hakkını ilk olarak talep eden ve ülkenin  gündemine oturtan yine sendikamızdır.
Ekonomik, sosyal ve mesleki hak/menfaatlerini her alanda koruyan, hak elde eden, söylem sendikacılığı yerine eylem sendikacılığını benimseyen sendikadır.
İktidarda kim olursa olsun, doğru ve güzel iş yapıldığında takdir eden, yanlış iş yapıldığında ise hakkı söylemekten bir an olsun kaçınmayan, tenkit ederek önerilerde bulunmaktan çekinmeyen, ranta değil, hakka ortak olan, hak mücadelesinin en etkin ve yeni temsilcisi olan, sevgi, saygı ve kardeşliği şiar edinen, hakkın ve haklının yanında olma düsturunu elden düşürmeyen ve böylece hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayan sendikadır. Örneğin; Meclisteki tüm partilerin katılımıyla kabul edilen ve bugün 2 Milyon erkeğin evden uzaklaştırılmasına sebep olan ve yuvaları yıkan İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi gerektiğini her fırsatta söylemekten çekinmeyen Mil-Diyanet Sen’dir.
Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir sendikacılığın en güzel temsilcisi olduğu için Mil-Diyanet Sen.
Din görevlisinin olduğu her yer ve mekânın kıymetli olduğu, sendika için memur değil, memur için sendikacılık anlayışını şiar edinen, sendika kesintilerini yine üyelerinin hizmetine sunan, ailemiz ve geleceğimiz için “Önce Ahlak ve Maneviyat” diyen bir sendikacılık anlayışını benimsediği için Mil-Diyanet Sen.
Ülkemizde kamu görevlileri sendikacılığında en etkili ve yetkili sendika olarak, Türkiye ve tüm Dünya’ya sendikacılık adına en güzel örnekliği oluşturma hedefi olduğu için  Mil-Diyanet Sen.
Yaptığımız anlaşmalardan sadece üyelerimizin değil, tüm Diyanet personelinin faydalanmasını istediğimiz için Mil-Diyanet Sen.

Şunu tüm kesim bilmelidir ki; 
Bizim kimseyle kavgamız yoktur.
Kavgamız kişilerle değil, bozuk zihniyetledir.
Kavgamız haksızlıkladır
Kavgamız adaletsizlikledir.
Kavgamız güç sarhoşluğu yaşadığı için kural tanımayanlarladır.
Hiç kimseye dikbaşlılık etmeyecek ama başımız dik olacağız.
Diklenmeyecek ama dik duracağız.
Sendikası ne olursa olsun haksızlığa uğrayanın hakkını alana kadar davamızı sürdüreceğiz.
Sizlerin aracılığıyla şunu ifade etmek istiyorum:
Isparta İl ve İlçe Müftülüklerinde çalışan personelimiz artık yalnız değildir. Kardeşlerimiz bilsinler ki, artık alternatif olarak Mil-Diyanet Sen var.  
Kardeşlerimizi; sıradan değil, sıra dışı teklif ve önerileri olan, hakkın ve haklının yanında olan, atamalarda maneviyata, ilke ve liyakate önem veren, haksızlığa uğrayanların hakkını arayan, bir arayış içinde olanların da tek umudu olan sendikamıza üye olmaya ve bizimle çalışmaya davet ediyorum” dedi.