Isparta Belediyesi tarafından ilki Kutlubey Mahallesi Kafeler Bölgesi’nde uygulanan ve vatandaşlar tarafından büyük beğeni kazanan desenli renkli asfalt uygulamalarının ikincisi de çayboyunda tamamlanma aşamasına getirildi. Çayboyunda desenli asfalt dökülmesi çalışmaları geçen günlerde tamamlanırken, cadde boyunca çift şeritten oluşan renklendirme çalışmalarında da son aşamaya gelindi. Bunun yanı sıra tek yönlü olarak çalışmaları tamamlanan Kesikbaş Türbesi ile Gökçay Kavşağı arasındaki yol boyunca da trafik işaretlemeleri gerçekleştiriliyor. Cadde boyunca yine sürücüler, ‘dikkat’, ‘yavaş’ ve yön işaretlemeleri ile 30 km hız limiti noktasında uyarılırken, kaldırım bordürleri de beyaza boyanıyor. 
 
Çalışmaları yerinde inceleyen ve sürücülere çağrılarını yineleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, sürücülerin yollarda yapılan hız limitleri ile uyarı yazılarına uymalarını istedi ve şehirde kazaların yaşanmaması temennisinde bulundu. 
 
Çayboyu’nun da kafeler bölgesi gibi renkli asfalta kavuşturulduğunu ve yolun daha çok yayalar tarafından kullanıldığına dikkat çeken Günaydın, yolda yapılan trafik işaretlemelerini çok önemsediğini ifade etti. 
 
Yol boyunca şehir genelinde uygulanan 40 km hız limiti yazısının burada 30 km olarak belirlendiğini aktaran Başkan Günaydın, “Özellikle genç Ispartalılardan ve hız seven sürücülerimizden yapılan ikazlara uymalarını istiyoruz. Şehir genelinde 4 bin 500 adet hız limiti yazısı yazacağız, şu ana kadar bunun 475 adedi yazılmış durumda. Çin’de bir hafta boyunca incelemelerde bulunmuştum, Xingtai’de bir hafta boyunca gözlemledim ve insanlar bu uyarılara harfiyen uyuyorlar ve milyonluk nüfusa sahip kentte tekbir kaza olayı yaşanmadı. Önümüzdeki sezonda da şehrimizde 250 km’lik yol asfaltlaması yapacağız, bu yollarımıza da aynı şekilde en ara sokaklara varıncaya kadar işaretlemeleri ve ikazlarımızı yazacağız. Halkımızdan rica ediyorum, lütfen uyarıları dikkate alsınlar. Kurallara riayet edilmesi halinde kimsenin burnu dahi kanamayacak. Isparta’nın kaza olayları yaşanmayan bir kent olmasını istiyorum. Ben halkımı seviyorum ve kimsenin burnunun dahi kanamasını istemiyorum” şeklinde konuştu.