'Kırmızı montlu dolandırıcı' telefoncu esnafının kâbusu oldu..

Türkiye'nin çeşitli illerinde çok sayıda telefoncuya marka ve model belirtip cihaz satın almak için giden E.A. isimli şahıs, bazı esnafları dolandırdı.

Satın almak istediği cihazın ücretini EFT yoluyla satıcının hesabına gönderdiği ve dekont gösterdiğini belirten telefoncu esnafı, şahsın uyguladığı yöntemi anlattı. Şüphelinin para gönderildiğine dair dekont gösterdikten sonra cihazı alarak işletmeden ayrıldığı belirtildi.

Daha önce dolandırıcılığa maruz kalan telefoncular, şüpheli şahsı kendi aralarında ‘kırmızı montlu Dolandırıcı’ olarak adlandırdıklarını dile getirdi. Edinilen bilgilere göre aynı şahıs, geçtimiz ay Eskişehir ve Kütahya'da farklı esnaflardan telefon cihazları alarak gözden kayboluyor.

ISPARTA'YA GELDİ YAKALANDI AMA..

Isparta Otogarı’nda yakalandı

Son olarak Eskişehir'de bulunan bir telefoncudan 9 bin TL değerindeki cep telefonunu satın almak isteyen ve EFT yoluyla parayı gönderip “az sonra hesaba geçecek” diyerek oyalayıp tezgâh üzerindeki telefonla birlikte işletmeden ayrılan şüpheli Isparta Otogarında yakalandı.

Bölge esnafı tarafından ‘kırmızı montlu dolandırıcı’ olarak da adlandırılan şüphelinin yakalanması için çalışma başlatan Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şahsın başka bir ilde olabileceği ihtimali üzerinde yoğunlaştı.

Isparta'ya Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Isparta'ya Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan koordineli çalışma sonucunda şüpheli E.A. Isparta Otogarı’nda yakalandı. Ancak E.A isimli şahıs kısa sürede serbest kaldı.

Şahıs bugün yine aynı taktikle, Mimar Sinan Caddesi Üzerinde bulunan bir işyerinde dolandırıcılık yapmak isterken, işyeri çalışanlarınca farkedildi. Çalışanların gerekli dersi verip dükkandan attığı şahıs, kısa süre sonra yine aynı işi yapmak üzere başka bir yerde görüldüğü öğrenildi.