Isparta İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz yıl yaptırılan Şarkikaraağaç - Dedeçam arası yol kışın ortasından kamyonların yüksek tonajlı olması iddiasıyla köstebek yuvasına döndü.

Şarkikaraağaç ilçesinde yürütülen sıcak asfalt çalışmaları kapsamında duble yol inşaatlarında çalışan ağır tonajlı kamyon ve iş makinelerinin Dedeçam-Şarkikaraağaç arası yolları kullanılamaz hale getirmesi tepki çekiyor.

Dedeçam’da yaşayan Vatandaşların ihtiyacını karşılayan yollara karşı olmadıklarını ama araçlar nedeniyle vatandaşların zararının büyük olduğunu söyledi. 

Şarkikaraağaç-Fele arası Duble yol yapımı devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan  duble yol İnşaatında Dedeçam Kasabasından yol malzemesi çeken kamyon ve iş makinelerinin ağırlığını taşıyamadığı için adeta yollar kesekli tarlaya döndü. 

Vatandaşımızın kullandığı yeni yapılan yollara karşı olmadıklarını belirten vatandaşlar malzeme taşıyan kamyonların aşırı derecede tonajlı olduğunu, emniyet birimlerince kontrol edilmediği iddia edildi.

 "Geçen yıl her gün onlarca kamyon ve iş makinesi bu yolu kullanarak köyümüzden yol malzemesi çektiler. Bu kadar ağırlığı kaldıramayan yolda zaman içerisinde çukurlar ve kaymalar oldu. Isparta İl Özel İdaremiz tarafından yolumuz yapıldı, fakat bu yıl yine aynı firma Dedeçam yakınlarına sıcak asfalt şantiyesi kurdu.

Kamyonlar ve tırlar aşırı derece de yükleme yapılıyor, Dedeçam-Şarkikaraağaç arası yolların kullanılamaz hale gelmesi vatandaşlarda huzursuzluğa neden oluyor.

Ayrıca inşaatlar nedeniyle yolu kullanan ağır tonajlı araçlar şuan yolumuzu köstebek yuvasına döndürdü. Emniyet birimlerimizi defalarca aramamıza rağmen hiçbir kontrol yapılmıyor. Devletimiz yol yapıyor, firmalar bir fazla para kazanacağız diyerek bir yandan da yolları bozuyor diyerek sitem ettiler.

Fatih Demirtaş - Ş.Karaağaç