Faruk Gündüz yaptığı açıklamada: '' Çok kıymetli okuyucularım,Yeni yazdığım bu eser, dönemin yazı dili olan Osmanlıca olarak yaklaşık bir asır evvel Osmanlı Devleti döneminde yazılmış Osmanlı tarihi çalışmasının bugün genel okuyucu kitlesinin istifade edebileceği şekilde latin harflerine (Türkiye Türkçesi) aktarılmış halinden ibarettir. Sitemiz üzerinden 1xbet girmek kolay bir süreçtir. Çalışmamız 1 yıllık özverili ve dikkatli bir çalışma ile Osmanlıca’dan günümüz Türkçesine büyük bir titizlikle aktarılmış, tashih edilmiş, lügat çıkarılmış ve çalışmanın sonuna eserin orijinal sayfaları eklenmiş bulunmaktadır.
 
Çalışmada zikredilen Osmanlı padişahlarının dönemlerinin kısa, anlaşılır ve akılda kalıcı olması bakımından önem arz ettiği aşikârdır. Bu bakımdan hemen her kesimden okuyucu kitlesi için istifadeye medar yeni bir eser ortaya çıkmıştır.
 
Osmanlı târihinin ictimâî ve siyâsî olarak ele alındığında yekûn teşkil edeceği muhakkaktır. Bu da okuyucunun târihe olan ilgisini azaltacaktır. Kitabın yazarı Hüseyin Hıfzî, Osmanlı Türkçesi ile Milâdî 1906 (Hicrî-1324) târihinde Osmanlı  târihini 94 sayfalık tek bir kitapta toplamıştır.
 
İstanbul’da basılan Mücmel Târih-i Osmânî adlı eseri ilk olarak günümüz Tükçesiyle Kısa Osmanlı Tarihi adıyla Sultan 2. Abdülhamid’e ithaf ederek yeniden neşrederken okuyucuya “Osmanlı Târihi” okumayı sevdireceğinden ve eserin lâyık olduğu ilgiyi göreceğinden emîniz.

Sizleri 1 Mart /10 Mart tarihleri arası Gökkubbe Fuar Merkezi'nde yapılacak Kitap Fuarı'na davet ediyorum.''dedi.

Faruk Gündüz

Tarihçi-Osmanlıca Uzmanı

[email protected]

facebook.com/muverrihfaruk

facebook.com/kisacatarih

0 537 694 88 33

ISPARTA