Isparta özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 8 kişi, iddiaya göre kendilerine hiçbir açıklama yapılmadan işten çıkarıldıklarını iddia ettiler.


Antalya Merkezli bir Güvenlik şirketi bünyesinde çalışan Güvenlik Amiri Mustafa Çakın, Hanife Arık, Haldun Aydın, Mustafa Yalvaç, Engin Topçu, Emre Özmen, Rabia Kuyumcu ve Cavit Tuna’ya hiçbir açıklama yapılmadan dün işten çıkarıldıklarını iddia ettiler. 

Ayrıca yaptıkları açıklamada 2 buçuk aydır maaş almadıklarını söyleyen özel güvenlik çalışanları işverenlerince mağdur edildiklerini söylediler. 

 İlgili işletmenin yeni bir güvenlik şirketiyle anlaşma yaptığını ve daha önce çalışan 8 özel güvenlik görevlilerinin işine son verildiği söylendi.

FİRMA'DAN YANIT GECİKMEDİ

Isparta'da işveren konumunda olan firma konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, önceki güvenlik firmasıyla sözleşmemiz sona erdiği için başka bir firma ile anlaşma yaptık, bu 8 arkadaşımıza yeni anlaşma yaptığımız firmaya geçiş yapmaları tavsiyesinde bulunup, firmaya bu arkadaşlarımızı tavsiye etiik, ancak bu arkadaşlar yeni anlaşma yapılan güvenlik firmasına geçmeyi reddettiler, dolayısıyla işsiz kalmış oldular, dedi.