Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 3-12 Mart'ta ilki düzenlenecek Isparta Kitap Fuarı'na tüm öğrencileri davet ettiklerini söyledi. 

Isparta, Gökkubbe Fuar Alanı'nda 3-12 Mart tarihleri arasında 96 yazar ve 206 yayınevinin katılacağı Kitap Fuarı düzenlenecek. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehirdeki tüm ilk, orta ve lise öğrencilerinin fuara davet edildiğini söyledi. İlkokul öğrencilerine özel önem verdiklerini, okuma alışkanlığının ilkokul hatta anasınıfından başladığını kaydeden Günaydın, bu yaş grubu öğrenciler için de özel yayın evlerinin geldiğini aktardı.

Günaydın, "Okuma alışkanlığı küçük yaşta kazanılıyor. Her çocuğumuz anne ve babası ile gelebildiği gibi, 10 günlük fuar süresince de Milli Eğitim Müdürlüğümüz okullarımızı fuara getirecek. Bu kadar yayınevini bir arada bulabilmek zor. Tüm çocuklarımıza, gençlerimize, üniversite öğrencilerimize, tüm kitap severlere müjde diyorum. Gökkubbe'de bu yazarlarımız, yayınevlerimiz görülebilecek ve böylece okuma alışkanlıklarına da vesile olacağız" dedi.

Kitap Fuarı'nın bir başlangıç olduğunu ve her geçen yıl daha da geliştirerek fuarın devam edeceğini vurgulayan Günaydın, ünlü edebiyatçı Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü ile yine son zamanların popüler ismi Canan Karatay'ın da fuara katılacağını belirtti. Suat Turgut, Nihat Hatipoğlu, Prof. Dr. Mustafa Karataş gibi isimlerin de programa katılacağını ve söyleşilerle imza günlerinin olacağı kaydeden Başkan Günaydın, "Ünlü eğitimci Sami Gökdemir de kitap fuarında kitapseverlerle bir arada olacak. Isparta'da 3-12 Mart tarihleri arasında okuma bayramı var" diye konuştu.