İl Özel İdaresi Kızılay tarafından depo olarak kullanılan ve Çağrı Merkezi yapılacak binanın boşaltılmasını istedi. Kızılay ise "boşaltamam" cevabı verdi.

Isparta’da istihdama büyük katkı sağlayacak Çağrı Merkezinin kurulması için çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Gerekli izninden, yerine, ödeneğinden firmasına kadar çalışmalar sürerken, Kızılay'dan şok bir cevap geldi. Kızılay'ın olay ile ilgili şöyle. Çağrı Merkezinin 112 Acil Merkezinin arkasında bulunan ve Kızılay tarafından depo olarak kullanılan binaya yapılması kararlaştırıldı. Bununla ilgili tahsis, ödenek gibi işlemler tamamlandı ve ihaleye çıkılma noktasına gelindi.

Tadilat yapılabilmesi için Kızılay'ın depo olarak kullandığı binayı boşaltması gerekiyordu. İl Özel İdaresi Kızılay'ın malzemelerine yerde buldu. İl Özel İdaresi bünyesinde Kızılay'ın malzemelerini koyabileceği yer ayarlandı ve hazır hale getirildi.

Kızılay yetkilileri ile ön görüşmeler yapıldı ve boşaltılması için resmi yazı yazıldı. Önceki gün ise Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. Ahmet Güllüoğlu imzası ile ilginç bir yazı geldi. Yazıda Kızılay'ın depo olarak kullanacağı binanın boşaltılamayacağı belirtiliyordu. Çağrı Merkezi ile ilgili işlemlerin hızlandırılmasını isteyen ve bir gün önce merkezin açılarak insanların iş sahibi olması için çalışan Vali Vahdettin Özkan Türk Kızılayından gelen yazı üzerine devreye girdi. İl Özel İdaresine yeniden geniş kapsamlı bir yazı yazılması talimatı veren Vali Özkan Kızılay'ın depo olarak kullandığı binanın boşaltılması için çaba sarfediyor. İI Özel İdaresi yetkilileri ise konu ile ilgili bir açıklama yapmadı. Çağrı Merkezi'nde ilk etapta 250 kişi istihdam edilirken, ilerleyen zamanlarda bu sayı 1000'i bulacak.