“Geçtiğimiz aylarda Şarkikaraağaç İlçe Kaymakamı Abdullah Akdaş’ın girişimleri sonucu Şarkikaraağaç Köylere Hizmet Götürme birliğine kiralanan Kızıldağ Milli Parkı büyük bir değişim ve tadilatı tamamlanan Kızıldağ Milli Parkı 15-22 Nisan Turizm Haftasında açıldı.

Kızıldağ Milli Parkı alt ve üst yapı çalışmaları nedeniyle 5 aydır kapalı olan Milli Park piknik alanının günübirlik ziyarete açıldı. "Bungalow tipi evler, tadilat ve yenilenme çalışmaları ardından ziyaretçilere açıldı.

Kızıldağ Milli Parkımız günübirlik piknik alanı şu an halkımızın kullanımına açıldı. İsteyen vatandaşlarımız, istedikleri zaman Kızıldağ Milli Parkı'na gelerek burada piknik yapabilecek.

ALTYAPI ve ÜSTYAPI HAZIR

Kızıldağ Milli Parkı Altyapı ve Üst yapı Projesinin tamamlanarak yaz-kış turizmi için halkımıza hizmet edecek tesisler ile hazır hale geldi.

Uzun yıllar vatandaşlar tarafından şikayet konusu olan Kızıldağ Milli Parkı’nı Şarkikaraağaç İlçe Kaymakamlığı 1+1 yıllığına kiraladı. Bakımı yapılamayan binalar artık sorun olmaktan çıktı. Şarkikaraağaç’a yeni atanan İlçe Kaymakamımız Abdullah Akdaş yaptığı restorasyon işleri sayesinde ayağa kalkacak, Şarkikaraağaç’ın da turizm açısından değerlenmesini sağlayacak. Ummalı bir çalışma başlatan ilçe kaymakamı Abdullah Akdaş, Kızıldağ Milli Parkında bulunan restaurant ve konaklama yerlerini baştan sona yeniden tadilat çalışmalarını bitirerek vatandaşların kullanımına açtı.

Çevre düzenlemesine de başlanan Kızıldağ Milli Parkı peyzaj çalışmaları da devam ediyor. Piknikçiler, yazın çadır kurma yerleri, sağlık turizmi için gelen ziyaretçilerine çok amaçlı olarak hizmet etmeyi planlıyor. Barbekü, kamelyalar baştan sona yenileniyor. İlçe Kaymakamı Akdaş hep birlikte Kızıldağ Milli Parkını değerleri ile birlikte marka haline getireceğiz" dedi.