SDÜ Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Grubu tarafından dün "Geçmişten Günümüze Yavru Vatan Kıbrıs" konulu bir panel düzenlendi. Panele KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve DAÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Cicioğlu katılarak birer konuşma yaptı.

Kıbrıs ve Kıbrıs Türklüğü'nün tarihine dair bilgiler veren Doç. Dr. Cicioğlu'ndan sonra konuşan Serdar Denktaş, babası ve Kıbrıs Türklüğü'nün lideri Rauf Denktaş'ın ölümünden sonra Kıbrıs'ta halen süren bir dağınıklığın yaşandığını, Türkiye'nin Kıbrıs'ta son dönemde görevlendirdiği görevlilerin Kıbrıs davasına zarar verdiğini, Türkiye'nin yaptığı yardımların idaresinin Türk Hükümeti tarafından yapıldığını, Kıbrıs Türk'ünün yardım konusunda bir yetkisi bulunmadığını kaydetti.

KKTC'de milliyetçi ve Türkçü olmanın adeta ayıklandığını ve küçümsendiği bir döneme getirildiğini gözleri buğulanarak anlatan Denktaş, KKTC'nin hiçbir zaman bir "Vilayet" olamayacağına işaret etti. Denktaş'ın konuşması sonrasında söz alan MHP Milletvekili Adayı Büyükelçi Bıçaklı, KKTC'nin önündeki tek yolun, ucu belirsiz ve sonucu belli olan müzakerelere son verip Kıbrıs Türk Devleti'nin uluslararası alanda tanınmaya çalışması olduğunu savundu.

Serdar Denktaş da Bıçaklı'yı destekleyerek KKTC'nin başka çaresinin kalmadığını, Türkiye ile ekonomik entegrasyonun da ayrıca şart olduğunu vurguladı. Bıçaklı ve Denktaş'ın bu konuşmaları SDÜ öğrencileri tarafından ayakta alkışlandı.