Isparta Sporun 2. Ligde bulunduğu yılların başında yönetimde bulunan Ali Koçal, Isparta 32 Spora ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Geçmiş tecrübe ve birikimlerini aktaran Ali Koçal, 1984 yılında Isparta Sporun Yönetim Kurulu başkanlığını yaptığını ifade ederek o yılları şöyle anlattı; “1983 ve 84 yıllarında yaşanan kriz nedeniyle 2. Ligde son sıralarda bulunan Isparta Sporun anahtarı o günkü valimiz Utku Acun’a verilmişti. O zorlu şartlar içerisinde Ali Koçal ve ekibi olarak yönetimi üstlendik. Çünkü takım ortada kalmıştı. Kulübün anahtarı valideydi. Bu duruma gönlümüz razı gelmeyerek yönetimi vali beyden devraldık. O zorlu yıllarda elimizi taşın altına koyduk ve yönetici arkadaşların maddi destekleriyle ilkönce finansal krizi çözdük. Hem siyasi hem de futbol tecrübelerimizi değerlendirerek o yıllarda Isparta Sporu başarılı şeklide 2. Ligde üst sıralara çıkardık” dedi.

Tarık Söyleyici’nin ilk defa kendileri tarafından takımın başına teknik hoca olarak getirildiğini hatırlatan Ali Koçal; “Tarık Hoca o yıllarda Isparta Sporun en iyi ve en deneyimli futbolcularından birisiydi. Isparta’nın evladıydı. Yönetim olarak karar verdik ve futbolcu Tarık’ı hoca olarak takımın başına getirdik. Bu yenilik ve heyecanla birlikte maçlarda alınan üst üste galibiyetler sayesinde Isparta halkının güvenini yeniden kazanan takım ligde üst sıralara kadar çıktı. Ve takıma olan maddi ve manevi destekler arttı” diye konuştu.

2-3 yıllık sürecin ardından Isparta Sporu yeni seçilen yönetime devrettiklerini belirterek konuşmasına devam eden Ali Koçal, “Zorlu geçen dönem içerisinde yönetim olarak hepimiz maddi ve manevi olarak yorulmuştuk. Ayrıca zaman ayırabilme açısından da zorlanmaya başlamıştık.  

Borçla devraldığımız kulübün tüm borçlarını ödeyip başarılı bir şekilde iken ve kasasında 1 milyon 830 bin lira ile birlikte 1986 yılında yeni yönetime seçilen Şenol Altınkapak’a devrettik” dedi.

Başarı için kenetlenmenin önemine dikkat çeken Ali Koçal; “Isparta 32 Spor son 3 yıldır Bal Liginde şampiyonluğa oynayan bir takım. Ancak başarı bir türlü gelmiyor. Isparta’mızın güzide takımı 1. Lig özlemini çekerken, başarısız yönetimler neticesinde ne yazık ki amatör liglerde olması üzüntü vericidir. Bu şekilde Isparta Spor hem marka değerini hem de ismini kaybetmektedir. Bal liginde aynı grupta mücadele ettiğimiz takımlar daha az bütçelerle şampiyon olurken, onlardan daha fazla para harcadığımız halde başarılı olamıyoruz.

Geçen sene aynı başarısızlığı Ali Bolat ve ekibi olarak biz yaşadık. Buradan edindiğimiz bilgi ve tecrübe neticesinde 2019-2020 sezonunun bir önceki başarısız yıllara benzememesi için şampiyonlukla bitmesi en büyük arzumuzdur” diye konuştu.

Son olarak Isparta 32 Sporun şu anki yönetimi hakkında düşüncelerini paylaşan Ali Koçal; “Atakan Yazgan daha önce kulübün başkanlığını yapmış ve çok başarılı olmuş bir başkanımız. Bu tecrübe ve başarısı karşısında şehrin şampiyonluk inancı artmıştır. Bizde kendisine inanıyoruz ve destekliyoruz.

Sezon öncesi oyuncuların en iyi futbolculardan oluştuğu yönetim tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı. Ancak lige tam olarak istediğimiz gibi başlayamadık. Bundan sonra iç sahada ve dış sahada puan kaybetme gibi bir düşünce olmamalı. Her maçımızı kazanarak şampiyon olacağımıza inancımız tam. Allah’ın izniyle futbolcu kardeşlerimizin gayreti, teknik heyetin becerisi ve yönetimin destekleriyle şampiyonluğun Isparta halkına hediye edileceğini düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yönetim ve futbolculara başarılar diliyorum” dedi./İbrahim Demirayak