Sevgili dostlar 2016 Aralık ayında Isparta’da açılan “Köfteci Yusuf” iki yılını doldurmak üzere. Gıda ve restoran hizmetlerinde Isparta’ya alternatif bir mekan kazandıran Köfteci Yusuf, bölge insanından kabul gördü, sevildi ve sayıldı.

Bursa Uludağ Üniversitesinde okuyan oğlum sayesinde Köfteci Yusuf’la tanıştık. Ve devam eden sonraki yıllarda müdavimi olduk. 2013 yılından itibaren Isparta’dan Bursa’ya her yolculuğumuzda Bozüyük’te bulunan Köfteci Yusuf tesislerinde mola verdik. Isparta’dan yola çıkarken Bozüyük tesislerini kastederek Köfteci Yusuf’a kadar durmak yok derdik. Burası aile olarak bizim mihenk taşımız oldu.

Bozüyük tesislerinde yediğimiz neşeli yemekler bazen hüzne dönüşürdü. Eşim annelik içgüdüsüyle; “Biz burada istediğimizi yiyoruz, acaba oğlum şuan ne yiyor” diyerek hüzünlenirdi. Biliyorduk ki oğlumuzda, kızımızda Köfteci Yusuf’un kahvaltısını, çorbasını, et türlerini ve tatlı çeşitlerini çok severlerdi. Bende hanım hiç merak etme, sağ salim Bursa’ya vardığımızda oğlumuzla birlikte yine Köfteci Yusuf’a gideriz derdim. Canıma minnet misali, ailecek giderdik ve her defasında olduğu gibi mutlu-mesut olarak ayrılırdık.

Ve 2016 yılı Aralık ayında Köfteci Yusuf, Isparta Iyaş Bulvar AVM’de hizmete açıldı. 2000 metrekare kapalı alan ve 400 metrekare açık alanda hizmet veren tesiste aynı anda 800 kişiye hizmet verilebilmekte. Mahallesinde açılan bakkala, manava, berbere sahip çıkan Ispartalılar, şehrine açılan Köfteci Yusuf’a da sahip çıktılar. Ve Isparta adına 200 kişiye yakın istihdam ve bölge ekonomisine milyonlarca liralık katkı sağlanmaya başlandı.

2017 yazında Dinar Yapağılı Köyünde bulunan evimizi büyütmeye karar verdik. Bayramda, düğünde, sevinçte ve hüzünde toplandığımız eve sığamaz olduk. 6 kardeş, gelin-damat ve birçok yeğen. Her geçen gün büyüyen bir aile olunca mevcut evimize 2 oda daha ilave etmeye karar verdik. En büyük abi olarak iş bize düştü. Sorduk, soruşturduk. Dostlarımız vasıtasıyla Dazkırı Yüreğil Köyünden olan Mümtaz ustayla tanıştık. Ustamızı tanıdıkça dostluğumuz ilerledi. Mümtaz usta; iki oğlu ile birlikte alnın teriyle çalışan, helal kazanç peşinde koşan değerli bir şahsiyet.

“İbrahim abi ben Isparta’ya iki şey için gidiyorum” derdi. Isparta’da yaşayan bir kişi olarak merak ederdim, acaba bu iki şey nedir diye. Mümtaz usta; “Abi ben Isparta’ya bir hastaneye giderim, birde köfteci yusuf’a giderim” derdi.

 İnşaat devam ederken bir vesileyle Isparta’ya evimize dönmemiz gerektiğinde Mümtaz usta tembih ederdi; Abi yengemi mutlaka Köfteci Yusuf’a götür diye. Hanım bazen şakayla takılırdı. Mümtaz usta inşaat yapıyoruz, tasarruf etmemiz lazım diye. Mümtaz usta hazır cevap; yenge Köfteci Yusuf çok ucuz, fazla paranız gitmez derdi.

Hakikaten de öyle, kaliteli ve hızlı hizmet, uygun fiyat. Bugünlerde ülke genelinde “Enflasyonla Topyekun Mücadele” programı başlatıldı. Köfteci Yusuf, uygun fiyat politikalarıyla bu mücadeleyi sanırım kurulduğu günden beri vermekte. 4 kişilik bir ailenin Köfteci Yusuf’taki yemeği veya kahvaltısı ortalama 80-90 liraya tekabül ediyor.  Öğrenci şehri olan Isparta’da bu çok önemli. Ayrıca, emekli, sabit ve asgari ücretle geçinenler içinde önemli.  

Gıda ve restoran işletmesi olarak Isparta’da birbirinden değerli birçok işletme var. Bunlardan birisi de alternatif bir mekan olarak Köfteci Yusuf oldu. Ayda bir kerede olsa dışarıda yemek yiyen bölge insanının tercihi oldu.  

Sevgili dostlar kısacası demem şu ki; iyi ki varsın “Köfteci Yusuf”.  Tabi ki burada en büyük teşekkür Iyaş yönetimine, birçok uluslararası ve ulusal markayı Isparta’yla buluşturan değerli yöneticilere sonsuz teşekkürler.