ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Vatan, Halıkent ve Ayazmana mahallelerini etkileyen ‘koku sorunu’ ile ilgili halkın doğru bilgilendirilmesi için bu zorunlu bir açıklama yayınladı.

Başkan Günaydın; "Kamuoyunda sık sık gündeme gelen ve bazı kesimlerin Isparta Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ı zan ve töhmet altında bırakmak, mağdur olan insanlarımıza hedef göstermek için ağzına sakız ettiği ‘koku sorunu’ Isparta Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisinden değil Deri Organize Sanayi Bölgesi’nden kaynaklanmaktadır.

Isparta Belediyesi ilimizin önemli bir kesimini olumsuz yönde etkileyen kokunun bertaraf edilmesi için kendi sorumluluk alanı içerisindeki Isparta Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisinde gerekli tüm çalışmaları yapmış ve bunun neticesinde kokuyu bertaraf etmiştir.

Isparta Belediyesi olarak, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş TESTMER Ölçüm ve Test Hizmetleri A.Ş.’ne yaptırdığımız koku birimi ölçümü neticesinde;Isparta Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisindeki koku birimi 351 KB/m3 çıkmıştır.

“Koku oluşturan emisyonların kontrolü hakkında yönetmeliğin” 9. Maddesinin A fıkrasında, “1000 koku birimi/m3 veya daha az ise, işletme/tesiste kaynakta koku giderimi konusunda herhangi bir işlem yapılmaz”denilmektedir.

Bilimsel veriler de göstermektedir ki; koku sorunu Atık Su Arıtma Tesisimizden değil Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesinden kaynaklanmaktadır.

Kaldı ki; AK Parti Isparta Milletvekilimiz ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız Sayın Süreyya Sadi Bilgiç 30 Haziran 2018 tarihinde basına yansıyan beyanlarında Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nden kaynaklanan koku sorununu ortadan kaldırmak için çalışmalar yürüttüklerini söylemiştir.

Hava kirliliği, koku kirliliği, çevre kirliliği konularında son derece hassas olan Isparta Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları ile Isparta Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisimizde etkin mikroorganizma ile tesisimiz desteklenerek koku oluşturan bakteriler kaynağında giderilmiştir. Bu çalışmalar da sürekli olarak devam etmektedir.

Deri Organize Sanayi Bölgesi’nden kaynaklanan koku sorununun bir an evvel çözülerek halkımızın rahat nefes alması EN YETKİLİ KURUMLAR ve SORUMLULAR tarafından ivedilikle sağlanmalıdır.

Isparta Belediyesi de sizlerin yapması gereken bu çalışmalarla ilgili talep edilmesi halinde ayni ve nakdi yardımda bulunmaya hazırdır.