4 yıl süre ile hizmet verdiğiniz Ispartaya, yine iyi ve kötü günde kader birliği yaptığınız yol arkadaşlarınıza veda etmek kolay değil. Evet dün saat 14.30'da parti il teşkilatında medyanın ve partililerin önüne geçip veda konuşması yapmak gerçekten çok zor. Bahsettiğim bu kişi AK parti Isparta Milletvekili sayın Sait Dilek.

12 Haziranda yapılacak olan milletvekili seçimleri öncesinde AK parti Genel başkanı, Başbakan sayın R.tayyip Erdoğan mevcut üç vekilimizden sadece Süreyya Sadi Bilgiç ile yola devam kararı alırken, diğer iki vekilimiz Sait Dilek ve H.Kemal Kurt ile bir süreliğinede olsa ara vermek zorunda kaldı. Neden bir süre diyorum, çünkü Recep Özel örneğinden'yola çıkarak Başbakan bir sonraki dönemde yeniden Dilek ve Kurt ile yola devam diyebilir. Yani siyasette küsmeye yer yok, küsenler birdaha geri dönemez!....

Isparta Millevtekilimiz sayın Sait Dilek görev yaptığı süre zarfında İsparta'ya birçok hizmetleri olmuştur. Kendisininde bahsettiği gibi Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının merkezinin İsparta'ya kazandırılması çok önemli bir artıdır İsparta için. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün, elbette önümüzdeki günlerde seçim meydanlarında iktidar partisinin milletvekili adayları 4 yıl süre ile ilimize yapılan hizmetleri daha ayrıntılı anlatacaklardır.

Sayın vekilimiz Dilek, yanına il Başkanı, ilçe Başkanı, Kadın ve Gençlik kolları başkanlarını yanına alarak basının ve yol arkadaşlarının karşısına geçti.

Önce sözü il Başkanı M.Uğur Gökgöz aldı, sayın il başkanı Gökgöz, görev yaptığı süre zarfında uyumlu çalıştıkları vekilimiz Dilek'e hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

Sayın vekilimiz Sait Dilekte konuşmasında 4 yıl süre zarfından diğer vekil arkadaşları ile uyum içerisinde çalıştıklarının altını çizdi. Yeni dönemdede beşinci vekil olarak Ispartaya hizmetlerinin devam edeceğini söyledi. Uzun ince bir yolda 4 yıl süre ile gece gündüz demeden, kar, kışa aldırış etmeden çalışan sayın vekilimizin belkide en zor günlerinden birisi idi dünkü basın toplantısı. O insanların karşısına çıkmak,   o duyguyu yaşamak gerçekten zor, bazen insanın söyleyeceği sözler boğazında düğümlenir, ama sayın vekilimiz duygularını gizlemeyi başardı ve en içten duygularla ifade etti görüşlerini.

Konuşmalar tamamlandıktan sonra gazeteciler adına ben, belediye başkanları adına, Büyükkabaca Belediye başkanı, il Genel Meclis üyeleri adınada Fevzi Özdemir duygularını ifade ederek sayın vekilimize hizmetlerinden ötürü teşekkür edildi.

Dün medyanın karşısına çıkan Sait Dilek'in duygu ve düşüncelerini bugün gazetemizde ayrınıtılı olarak haberci arkadaşlarımız kaleme aldı, önümüzdeki günlerde elbette H.Kemal Kurt ile Mevlüt Coşkunerde basın mensuplarının karşısına çıkarak duygularını paylaşacaklar. Onlar içinde aynı ifadeleri kullanacağız.

Ispartaya iki dönemdir hizmet eden sayın Coşukuner'i kimse yok sayamaz ve hizmetlerini gözardı edemez, yine sayın Kurt'un yaptıkları tartışılmaz, siyaset bir vefa olayı ise onlara vefasızlık yapılmaması gerekiyor.

Hakan YAMAN