Roman açılımının dışında da Türkiye'nin ekonomi, siyaset ve toplumsal sorunlar kar¬şısında farklı çalışmaları olduğu bilinin Kolukırık, dergide siyasetçi ve akademisyen olarak Türkiye'nin 12 Hazi-ran'dan sonrası ile ilgili görüşlerini paylaştı.  Röportajda "Yeni Anasa Türkiye'nin önünü açar" başlıklı yazısı ile dikkat çeken Kolukırık'ın yazısında şu görüşlere yer verildi: "12 Haziran'dan sonra bence en önemli gündem maddesi yeni anayasa olur.

Çünkü yeni anayasa konusunda toplumsal bir talep söz konusu ve yeni anayasanın yapılmasıyla birlikte Türkiye'nin karşı karşıya olduğu kimlik talepleri, demokratikleşme talepleri rayına oturacak diye düşünüyorum. Beraberinde yeni anayasa bürokrasiyi şekillendirecektir. Yeni anayasa toplumsal ilişkileri ve kurumsal ilişkileri düzenleyeceği için mutabakat sağlanmış yeni anayasa Türkiye'nin Önünü açacaktır ve 2023 yılına yönelik büyük Türkiye, güçlü Türkiye vizyonuna katkı sağlayacak bir yapı olacaktır.

Daha önce yeni anayasa çalışmaları yapılmıştı ve toplumda böyle bir beklenti de oluştu. Türkiye Cumhuriyeti'nin 12 Eylül Anayasası ile yükselme şansı yoktur. Türkiye'nin ihtiyacı olan anın ihtiyaçlarına cevap verebilecek toplumsal hak ve özgürlükleri ortaya çıkarabilecek yeni tanımları ortaya koyması gereken bir çalışma olacaktır"

Milletvekili Adayı Kolukırık, isminin 50 aydınla anılmasının son derece memnuniyet verici olduğunu kaydetti. İnfomag Dergisi'nin Türkiye'deki aktif, toplumsal sorunlar karşısında projesi olan aydınlardan biri olarak tanımlandığını aktaran Suat Kolukırık, "Burada yer alan 50 aydın bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nin son dönem politikalarının şekillenmesinde aktif olarak rol oynamış grubunu oluşturuyor. İnfomag, güncel, dinamik bir kadroyla Türkiye'deki iş dünyasının, ekonomistlerinin, iş adamlarının takip ettiği bir dergi" diye konuştu.

İş dünyasının 12 Haziran'da AK Parti'den yana oy kullanacağını ifade eden Kolukırık, "İş dünyası istikrar istiyor, mevcut istikrarın devam etmesini istiyor. Bu doğrultuda "AK Parti" diyor" dedi.
İnsanların 12 Haziran'da partilere değil, Türkiye'nin geleceğine oy vereceklerini belirten Kolukırık, "Artık büyük düşünüp, büyük oynamak zorundayız. AK Parti'de iyi birtakım mevcut.

Ülkemizi Uluslar arası arenada iyi bir şekilde temsil etmekteyiz. Bölgemizde güçlü bir statü kazanmış durumdayız. Böyle bir süreçte takım değiştirmenin uygun olmayacağını, istikrarın oylanması gerekmektedir" diye konuştu.