İşi kılıfına uyduran sahtekar dolandırıcılar, ellerinde adresi bulunan kişilerin evlerine giderek, kombi bakım zamanınız gelmiştir diyerek birçok vatandaşı dolandırarak mağdur ettiler.
KOMBİNİZİ GÜVENDİĞİNİZ KİŞİLERE EMANET EDİN
32 Yayıncılık olarak konuyu uzman kişilere sorduk. Vatandaşın yapması gerekenleri, servis yetkilisinin yapması gerekenleri sizin için araştırdık. Kombi bakımlarınızı yaz aylarında kesinlikle adresi belli olan tanıdığınız, güvendiğiniz yetkili servislere yaptırmanız gerekiyor. Ayrıca kombinizin bakımını yapan servisten resmi belge almanız da gerekiyor. İşin özü kombinizi güvendiğiniz kişilere emanet etmeniz gerekiyor. 
Doğalgaz kombi sektöründe 12 yıldır hizmet veren Isparta’nın en güvenilir yerli iki firması ile görüştük.  Yetkili servis sahipleri Murat Orman ve Fatih Başçoban tüketicinin yapması gereken çok önemli şeyler söylediler.


BAKIMI YAPILAN CİHAZDA DOĞALGAZ-ELEKTRİK-SU VAR
Kombi bakımlarının kesinlikle güvenilir yetkili servis tarafından yapılması gerektiğine vurgu yapan Murat Orman ve Fatih Başçoban; “Doğalgaz kombi bakımlarınızı kesinlikle bildiğiniz, tanıdığınız ve güvendiğiniz yetkili servislere yaptırın. Bir sorun yaşadığınızda hemen ulaşabileceğiniz bir muhatabınız olsun. Bu işin şakası yok. Şunu kesinlikle unutmayalım. Bakımı yapılan cihazda hem doğalgaz var, hem elektrik var, hem de su var. Böyle bir cihazın bakımını işin ehli olmayan sahte bakımcılara yaptırılması büyük tehlike arz ediyor. Yetkili servisiz diyerek gelen sahtekarlar cihazınızı bozmakla kalmıyor, şu parçayı değiştirdik, bu boruyu taktık, filtrelerini değiştirdik diyerek çok uçuk fiyatlar alıyorlar. Vatandaş fatura istediğinde cep telefonunuza sonra gönderilecek diyorlar. Faturayı sonradan göndermedikleri gibi verilen telefona sonradan ulaşamıyorsunuz bile. Yani ortada bir muhatap yok. Bu şekilde mağdur olup ağlayan teyzeleri, amcaları gördükçe bizde üzülüyoruz, yüreğimiz yanıyor” şeklinde konuştular. 
KOMBİ BAKIMI ELİ ÇANTALI GÖÇEBELERE DEĞİL, YERLİ VE YETKİLİ SERVİSLERE YAPTIRILMALI 
Sahte servislerin arama motorlarında dahi çıktığını dile getiren Orman ve Başçoban; “Sahte servisler işi öyle hale getirdiler ki arama motorlarında dahi çıkıyorlar. Adam geliyor Isparta’ya bir apart kiralıyor ve başlıyor bakım yapmaya.  Adres sorduğunuzda ya tadilat var diyorlar, ya da komşu şehirleri merkezleri olarak gösteriyorlar. İşi kılıfına uyduruyorlar. Ne zaman ki sahtekarlıkları gün yüzüne çıkmaya başlıyor, o zaman hemen şehir değiştiriyorlar. Ellerinde bir çanta göçebe gibi geziyorlar. Onun için göçebe gibi elinde çantasıyla il, il dolaşan sahte servisleri değil, yeri-yurdu belli olan güvenli servisleri tercih edin. Biz her vatandaşımızı bu şekilde uyarıyoruz. Tekrar üstüne basa-basa söylüyoruz. Bakımı yapılan cihazda hem doğalgaz var, hem elektrik var, hem de su. Allah korusun telafisi mümkün olmayan kazalar yaşanabilir. Nitekim böyle haberleri duyuyoruz. Patlamalar, yangınlar, yaralanmalar oluyor. Onun için kesinlikle bildiğiniz, tanıdığınız güvenli servislere bakım yaptırın.” diye konuştular.


KOMBİ BAKIMI İÇİN YAZ AYLARI TERCİH EDİLMELİ
Kombi bakımlarının daha sağlıklı olması açısından yaz aylarında yaptırılması gerektiğine vurgu yaparak sözlerini tamamlayan yetkili servisler Murat Orman ve Fatih Başçoban; “Vatandaşlar kombi bakımlarını genelde kış aylarının başladığı günlerde yaptırıyorlar. Herkes biranda üşümeye başlıyor ve dolayısıyla bir yoğunluk oluşuyor. Zaman kısıtlı oluyor. Buna bağlı olarak da ücretlerde artıyor. Sahtekar bakımcılarda tam da böyle zamanlarda piyasaya çıkıyorlar. Halbuki Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yapılsa hem daha hesaplı oluyor hem de servis bakım için daha fazla zaman ayırabiliyor. Vatandaşlarımız kaliteli hizmet açısından buna dikkat etsinler.” diye konuştular. /İbrahim Demirayak