Belediye Meclisinin Nisan ayı olağan toplantıları tüm hızıyla sürüyor (!). Zira bu ayki toplantılarda geçmiş aylara göre tartışmalı ve şok edici gelişmeler yaşanıyor. Dün saat 15.00’de Belediye Meclis Salonunda Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığında gerçekleştirilen Nisan ayı ikinci toplantısında gündemdeki seçim maddeleri karara bağlanırken, diğer maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.

İMAR KOMİSYONU DELİNDİ:

BESTELCİ VE KALEM KOMİSYONA GİRDİ

Toplantıda, bir önceki günden kalan gündem maddelerinin görüşülmesine devam edildi. Buna göre; birinci gündem maddesinde bulunan İmar Komisyonu üyelerinin seçimi (5 üye) gerçekleştirildi. Bu doğrultuda; MHP Grubu İmar Komisyonu için Metin Kaya, Tevfik Katırcıoğlu ve Kerem Korhan Aras’ı aday gösterdi. AKP Grubu ise Mehmet Yavuz ve Salih Kurt’u aday gösterdi. Önceki gün olduğu gibi MHP’nin MHP’li muhalif üyeleri olan Seyfettin Kalem de söz alarak Uğur Bestelci, Mehmet Boylu ve kendisini aday gösterdi.

Yapılan gizli oylama neticesinde; 21 oy alan Mehmet Yavuz, 18 oy alan Salih Kurt, 17’şer oy alan Uğur Bestelci ve Seyfettin Kalem ile 15 oy alan Metin Kaya Komisyonun yeni üyeleri oldu.

TARİFE KOMİSYONUNA FAZLADAN ADAY ÜYE GÖSTERİLMEDİ

Toplantıda daha sona Tarife Komisyonu üyelerinin (5 Üye) seçimine geçildi. Bu doğrultuda Komisyon üyelikleri için MHP grubu Remzi Erdoğan, Ercan Görgülü ve Salih Serçe’yi aday gösterirken, AKP Grubu ise Sümer Şenol ve Sevim Köse’yi aday gösterdi. Bu Komisyon için MHP’nin muhalif üyeleri Seyfettin Kalem ve Uğur Bestelci’nin aday göstermemesi dikkat çekti.

Yapılan gizli oylama neticesinde; zaten 5 üye aday gösterilen komisyona 30 oy alan Remzi Erdoğan, 21 oy alan Sümer Şenol, 20 oy alan Sevim Köse, 17 oy alan Salih Serçe ve 16 oy alan Ercan Görgülü seçildiler.

Daha sonra toplantıya 10 dakika ara verildi ve aranın ardından tekrar toplanan Belediye Meclisinde, gündemdeki diğer maddeler ilgili komisyonlara havale edildi. Bu sırada, gündemin son maddesinde bulunan ve Çevre ve Orman Bakanlığından karşılıksız ödenek alınması konusunu içiren madde konusunda AKP’li üyeler ile MHP’li üyeler arasında tartışma çıktı. Tartışma sonucunda AKP’li üyeler salonu terk etti.