Çalışma prensibi oldukça farklı olabilen kompresörlerin kendi aralarında özellikleri bakımından değişkenlik gösteren çeşitleri bulunur. Genel anlamda kompresörler havanın belirli oranlarda sıkıştırılmasını sağlar ve bu sıkıştırma oranına bağlı olarak havanın basıncı artar. Kompresörler, endüstriyel iş yerlerinde büyük veya küçük işletmelerde en az bir tane bulunurlar. Sıkıştırma prensibine göre kompresörler 4 çeşide ayrılır. Bunları; pistonlu kompresörler, vidalı kompresörler, paletli kompresörler, rotorlu kompresörler olmak üzere listelenebilir.

            Üfleme prensibine göre çalışan kompresörler bir alandaki havayı alıp başka bir alana iletme görevi görürler. Her işletmenin kompresör ihtiyacı bulunabilir. Bu sebeple de işletmeye uygun bir şekilde kompresör seçimi yapılması gerekir.

                                                                                         

Kompresör Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

         Kompresör seçiminde dikkat edilmesi gereken pek çok özellik bulunmaktadır. Yanlış kompresör seçiminde ekonomik olarak büyük kayıplar yaşanabilmektedir. Bu sebeple basınç olarak işletmenizin ihtiyacı olduğu bir kompresör seçimi yapmanız çok daha iyi sonuçlar almanızı sağlar. Bazı işletmelerde büyük tank ve büyük motor avantaj sağlayabilirken bazı işletmelerde ise küçük tank ve küçük motor tercih edilmelidir. Ekonomik kaygılar ile işletmeniz için küçük motorlara sahip küçük kompresörleri tercih etmek sizin için avantajlı bir durum olmayabilir. işletmeniz için kompresör seçimi yaparken kompresör tipine öncelikle dikkat etmeniz gerekir. İşletmenize en uygun kompresör tipiniz bulmanız son derece önemlidir. Aynı zamanda temiz basınçlı hava kapasitesinin de göz önünde bulundurulması önemlidir. Kompresör seçiminde tüketicinin dikkat etmesi gereken bir diğer önemli husus ise satış sonrası hizmetlerin yeterliliğidir. Kompresörün bakım periyodu, yedek parça fiyatları, vida revizyon saati gibi unsurları göz önünde bulundurmak avantajlı tercihler yapmanız için son derece önemlidir. Vida devrinin belirlenmesi de oldukça önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Vida grubunun düşük devirli olması kompresörün hararetsiz çalışmasını sağlarken aynı zamanda uzun ömürlü olmasını da sağlar. Tüm bu özellikleri göz önünde bulundurarak kendi işletmeniz için en iyi kompresör tercihini yapabilir, uzman görüş yardımı da alabilirsiniz.

            Kompresör ilanlarını Sektorden.com ile inceleyebilir, ilanlar üzerine tıklayarak hemen detayları görüntüleyebilirsiniz.