Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ile Moldova Cumhuriyeti Gagauz Özerk Bölgesi Komrat Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Michael Daradur arasında ikili işbirliği protokolü imzalandı.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar"ın makamında gerçekleştirilen toplantıya ayrıca Gagauzya"da çıkarılan tek Türk gazetesi olan "Anasözü" gazetesinin sahibi ve başyazarı Todur Zanet"te katıldı. İki üniversitenin rektörü üniversiteler arasındaki öğrenci ve öğretim üyesi değişim programı üzerinde dururken ayrıca birlikte yürütecekleri ortak projeler hakkında fikir alışverişinde bulundular.

İmzalanan protokol gereği somut adımların genişletilerek atılacağının altını çizen Rektörler, SDÜ ve Komrat Devlet Üniversitesi"nin kardeş üniversiteler olduğunu ifade ettiler.


Her iki üniversite rektörü tarafından imzalanan bilimsel işbirliği protokolü çerçevesinde öğretim üyesi, öğrenci değişimi ile çeşitli bilimsel ve kültürel çalışmalar yapılacak.


Komrat Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Michael Daradur, 11 Şubat 1991"de kurulan üniversitelerinde 4 fakülte, 2 bin 600 öğrenci ve 280 öğretim üyesi bulunduğunu belirterek, SDÜ"den olumlu yönde etkilendiklerini kaydetti. Rektör Daradur, SDÜ Rektörü Baydar"ı Eylül alında Moldova"ya davet etti.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ise imzaladıkları protokol kapsamında Komrat Devlet Üniversitesi ile SDÜ arasındaki ilişkilerin artarak süreceğini ifade etti.