Edinilen bilgiye göre, Mersin'den kiraladıkları 33 SA 482 plakalı otomobille Burdur'a gelen 3 kişi, Sanayi Kavşağı'nda bulunan Ataseven Petrol'ün marketinden 6 karton sigara çalarak kaçmaya başladı. Market sahibinin ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, 3 zanlının içinde bulunduğu otomobilin peşine düştü. Polise yakalanacaklarını anlayan zanlılar, araçlarını ve çaldıkları malları Burdur çıkışındaki Isparta dağ yoluna bırakarak kayıplara karıştı. Burdur Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin çevrede yaptığı araştırma sonucu ayak izlerinden Isparta istikametine kaçtıkları anlaşılan 3 zanlı izlerini kaybettirmeyi başardı.

Polis, olaydan 1 saat önce Burdur'un Bucak İlçesi'nde bir markettin kasasından para çalma olayının da aynı kişilerce yapıldığı üzerinde duruyor. (OÖ-ŞT-CC-CC-Y) (İhlas Haber Ajansı)

Burdur Ticaret Borsası 2006 Yılını Değerlendirdi…
Burdur Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol, 2006 yılı çalışmalarını değerlendirerek, 2007 yılında 275 milyon YTL işlem hacmi hedeflediklerini söyledi.

Burdur Ticaret Borsası'nın 2006 yılı çalışmaları konusunda açıklamada bulunan Baki Varol, Borsa'nın işlem hacmi, idari hizmet, hayvan borsasının kurulması ve yoksullara yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. Burdur Ticaret Borsası'nın 2006 yılının ilk 11 aylık döneminde işlem hacminin 248 milyon 462 bin YTL olarak gerçekleştiğini ve 2007 yılında 275 Milyon YTL olarak hedeflediklerini kaydeden Varol, “İşlem hacmimizin yüzde 38'i kasaplık, canlı hayvan ve et. yüzde 33'ü süt, yüzde 12'si hububat ve mamulleri. Yüzde 7'si şeker pancarı, yüzde 5'i yağlı tohumlar ve yüzde 5'i diğer kalemlerden oluşmaktadır. 2006 yılında hedeflediğimiz işlem hacmi 275 milyon YTL'dir. Bunu da yakalayacağız. 2006 yılında TOBB ve borsa işbirliği ile ramazan ayında fakir ve muhtaç ailelere 1500 adet gıda paketi dağıttık ve bu paketlerin 200 tanesini Özürlüler Derneği, 400 paketini Yardım Sevenler Derneği ve 900 adedi ise borsa tarafından sağlandı” dedi.

Varol, yapılan son sayımlarla 135 bin büyükbaş ve 235 bin küçükbaş hayvan bulunan Burdur'da Hayvan Borsasının kazandırılması için Edirne 'ye gezi düzenlediklerini ve Burdur Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa bir proje geliştirilerek canlı hayvan borsasını Burdur'a kazandıracaklarını sözlerine ekledi.