SGK İl Müdürü Mustafa Durgut, anne veya babasının aylığını almak için çiftlerin hileli boşanma yöntemine başvurduğunu belirterek Isparta’da bu şekilde 200 çift tespit ettiklerini bildirdi. Durgut, anlaşmalı boşanan çiftleri genellikle komşularının ihbar ettiğini dile getirdi.

SGK İl Müdürlüğü, ölen anne veya babasının aylığını almak için boşanan ancak birlikte yaşamaya devam eden çiftleri mercek altına aldı. Bu kapsamda yapılan denetimlerde Isparta’da 200’ye yakın anlaşmalı boşanan çift tespit edildi. SGK İl Müdürü Mustafa Durgut, eşinden boşanan bayanın varsa ölen annesi ya da babasının aylığını alabildiğini ancak bunun Isparta’da bazı çiftler tarafından art niyetli kullanıldığını belirtti.

ALO 170 VE KOMŞULARDAN ŞİKÂYETLER GELİYOR

Kendilerine anlaşmalı boşanma yönünde Alo 170 ihbar hattı ve boşanan kişilerin komşularından şikâyetler geldiğini ifade eden Durgut, “Boşanmaların hileli olduğu yönünde bilgiler geliyor. Biz de konuyu araştırıyoruz. Denetmen elemanlarımızı görevlendiriyoruz. Gerçekten boşananlara burada haksızlık oluyor. Elimizde çok fazla şikayet vardı. Bunların sayısını aza indirdik. Gerçekten dul yetim aylığına muhtaç olan kişiler var. Ancak her gün bize şikâyetler geliyor. Bu yüzden net bilgiyi almadan aylıkları başlatmamız doğru değil” şeklinde konuştu.