İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2013 yılı hac sezonunda kutsal topraklara gidecekler için Isparta’ya 572 kontenjan verildiğini belirterek, “Bu sayının daha sonra verilecek ek kontenjanlarla artırılacağını düşünüyorum” dedi.

Türkiye genelinde 74 bin kişinin gidebileceği kutsal topraklara  Isparta’dan 572 kişi katılacak. 2013 yılı hac organizasyonu kapsamında belirlenen hac kontenjanı Türkiye genelinde 74 bin olarak açıklandı. 74 bin kişi içerisinden Isparta’ya ayrılan kontenjan 572 kişi oldu. Her yıl olduğu gibi bu yılda hac için talebin çok, ancak imkan ve kontenjanın az olduğunu ifade eden İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Arabistan'dan ek kontenjan alınabilmesi halinde Isparta’dan hacca gidecek kişi sayısının bine çıkabileceğini söyledi. Müftü Avcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamamada şu bilgileri verdi;

“İlimize ayrılan kontenjanın yüzde 60'ını Diyanet İşleri Başkanlığı ile gitmek isteyen vatandaşlar, yüzde 40'ını ise acentelerle gitmek istiyenler oluşturmaktadır. Hacı adaylarımız Diyanet veya acentelere kayıt yaptırabilmeleri için mutlaka İl Müftülüğü'ne müracaat etmeleri ve Diyanet veya acenteye kayıt yaptırabilir belgesi alması gerekmektedir. Kayıt belgesi alanların kayıtları tekrar değiştirilmeyeceğinden hacı adaylarımız iyi düşünerek karar verilmesi gerekiyor” dedi.
 

ÜCRETLER 2 BİN 700 EURO’DAN BAŞLIYOR
Hac ücretlerinin de belli olduğunu dile getiren İl Müftüsü Avcı, konuşmasının devamında; “Normal tipte 475 kişi gidecek ve bu kişiler 2 bin 700 Euro ücret ödeyecek. Müstakil tipte 82 kişi gidecek ve 4 bin 600 Euro ücret ödeyecek.

Otel tipinde ise 15 kişi gidecek ve 5 bin ile 7 bin lira arasında değişen ücret ödeyecekler.
Öte yandan, şehit yakınları ve gaziler için de ayrılan kontenjanlar belli oldu. Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl ilk kez şehit yakınları, gazi ve eşlerine özel kontenjan ayrıldı. Başkanlık, bekleme listesindeki yığılmayı eritmek için kura dışında 600 şehit yakını, gazi ve eşi için kontenjan oluşturdu. Türkiye genelinde 600 kişinin isimleri, başkanlık tarafından belirlenecek. Listeler müftülüklere gönderilecek.
 

KESİN KAYITLAR 8 NİSAN’DA BAŞLAYACAK
2013 hac sezonunda normal tipte hacca gidenler 25 - 40 gün arası, müstakil tipte gidenler 15-30 gün arası ve otel tipte hacca gidenler 10 - 18 gün arasında hac vazifelerini yapabilecekler. Hac kesin kayıtları 8 - 19 Nisan tarihleri arasında yapılacak ve yolculuk 7 Eylül - 10 Ekim tarihleri arasında olacak” dedi.