Türkiye'nin dördüncü GSM firması Netgsm'in sahibi ve Isparta bağımsız milletvekili adayı Adem Öcal, çeşitli nedenlerle iptal edilen kontörlü cep telefonu hatlarındaki kalan para ve kontörlerin tamamının geri alınabileceğini bildirdi.

Öcal, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli nedenlerle kapatılan ön ödemeli hatlardaki yüklü kontör ya da paraların ise, hattın iptali ile birlikte GSM firmalarına kaldığını belirtti. Hizmet sunulmadan GSM firmalarına kalan bu paraların milyonlarca lirayı bulduğunu aktaran Öcal, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun daha önce, ön ödemeli abonelerin hesaplarında kalan bakiye, para ve kontörün geri alınması hakkında karar aldığını kaydetti.

Ancak bu kararın 1 Ekim 2010 tarihinden sonraki işlemleri kapsadığını ifade eden Öcal, zaman sınırlandırılmasının kaldırılması amacıyla Danıştay 13. Dairesi'ne açtıkları davayı da kazandıklarını belirtti.

Vatandaşların bir dilekçe GSM firmalarına başvurdukları takdirde kapatılan ya da iptal edilen tüm kontörlü hatlarında kalan paraları geri alabileceklerini vurgulayan Öcal, ''GSM firmaları 15 gün içerisinde iptal edilen kontörlü hatlardaki paraları vatandaşların banka hesaplarına yatırmak zorunda'' dedi.

Vatandaşların bu haktan yararlanmaları yönünde çağrıda bulunan Öcal, vatandaş bilinçli davranmadığı için milyonlarca paranın GSM firmalarında kaldığını kaydetti.