30 Ağustos ile 31 Ekim 2018 tarihinde geçerli olmak üzere baş rolünde 33 aktif projesi ile Emlak Konut’un bulunduğu kampanya da çok önemli indirimler bulunuyor. Türkiye için kazanç vakti adı ile duyurulan kampanya İstanbul gibi büyük şehirler başta olmak üzere ülkemizin önemli inşaat şirketlerinin neredeyse tamamı dahil olmuş durumda. Bu sayede son 1-2 ay içerisinde yaşanan ekonomik dalgalanma nedeniyle konut satışlarında yaşanan nispeten düşüşün de önüne geçilmesi ve satışların tekrar canlanmasına imkan tanınması amaçlanıyor.

Kampanya indirimi kapsamında çok farklı detaylar dikkat çekiyor. İlk göze çarpan ise konut kredi faiz oranının %0,98 olarak sabitlenmesidir. Bundan birkaç önce yapılan indirim bankalar tarafından yapılmış ancak gerekli talep görmemişti. Bu indirim direkt olarak inşaat firmaları tarafından yapılması önemli talep geleceği anlamına geliyor. Son günlerde artan döviz ve altın kuruna karşılık da bir çalışma yapıldığı görülüyor. Yastık altı olarak kabul edilen dövizini ve altını bozdurarak ev alacaklara ev teslim tarihinde ki kurlara bakılarak hesap yapılacaktır. Ev alım tarihi ile teslim tarihi arasında eğer kurda artış yaşanırsa bu fark konut sahiplerinin zararına olmayacaktır. Türkiye için kazanç vakti kampanyasının belki de en önemli detayının bu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kampanya dahilinde öne çıkan indirimlerden birisi de tüm konutlarda yapılacak olan %10’luk indirim olacaktır. 300 bin TL’ye alacağınız bir daire 10 yıllık ödeme planı göz önüne alındığında alacak kişiye 384 bin TL’ye mal olacaktır. Eski oranlara bakıldığında bu indirimin ne kadar önemli olduğunu anlamak çok da zor olmayacaktır. Ara ödemelerin de rahat yapılması için buraların da kapmaya içerisine dahil edildiği görülüyor. 12 ile 24. ay içerisinde yapılacak olan ara ödemelerde %15 indirime gidiliyor. Bu da tüm ödemelerin rahat ve bir sorun yaşamadan yapılmasına imkan verilmesi anlamına geliyor. 2 ay sürecek olan kampanyaya ilk haberlere göre yoğun bir ilgi bulunuyor. 100 bin konut ile sınırlı olan kampanyaya dahil olmak isteyen binlerce kişinin satış ofislerine giderek daha detaylı bilgi aldığı gelen haberlerin başında yer alıyor.