Dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı’nda akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Denizde yüzen 2 kişi kaçak balıkçıların suya verdikleri elektrik akımına kapılarak ölümden döndü. 

“Büyük tehlike atlattık”
Dün öğle saatlerinde meydana gelen olay, akıma kapılanlardan K.D adlı vatandaşın yaşadıklarını sosyal medyadan duyurmasıyla ortaya çıktı.

K.D adlı vatandaş bir arkadaşıyla denize girdiklerini ve yüzerken aniden elektrik akımına kapıldıklarını belirterek, büyük tehlike atlattıklarını söyledi. K.D, paylaşımında olayı şöyle anlattı: 

"Kaçak avcılar, yetkililer ve ilgililere...

Bugün, dünyaca ünlü Antalya Konyaaltı Plajında bir arkadaşımla yüzerken açıkta elektik akımına kapıldık kendilerini balıkçı zannedenler yüzünden...

Bir balıkçı teknesi, elektrik ile yasalara ve insanlığa aykırı bir şekilde balık avlarken, kısmen açıkta yüzen biz de elektik akımına maruz kaldık.

Vücudumdaki elektriği atabilmek için mahallemizdeki parkın çimlerinde bir saat yürümek zorunda kaldım. "Allah bunların belasını versin."

Kişi başı 10 bin 644 lira ceza
Yasalara göre elektrikle balık avlayanlara kişi başı 10 bin 644 lira idari para cezası kesiliyor. Balık avında kullanılan jeneratör ve diğer aparatlar ile tekneye el konuluyor. 

Tekneye jeneratör koyuyorlar
Elektrikle balık avı, özel hazırlanmış kepçe ve jeneratörle yapılıyor. Tekneye konulan jeneratör av yapılacak bölgeye gelindiğinde çalıştırılıyor.

Jeneratörün ürettiği yüksek voltajlı elektrik akımı kalın bir kabloyla denize veriliyor.

Kimi balıkçılar bu kabloyu büyük balık kepçelerine takarak  bir taraftan denize akım veriyor bir taraftan da elektro şok nedeniyle sersemleyen balıkları suyun üzerinden kepçeyle topluyorlar. 

Denize girenlerin arasına elektrik vermek!
K.D’nin yetkilileri göreve çağırdığı paylaşımına gelen yorumlarda, Konyaaltı gibi dünyaca ünlü ve çok sayıda kişinin denize girdiği bir plajda elektrikle balık avlamaya cesaret edenlerin nasıl bir ruh hali içinde olduklarını sorgulayan vatandaşlar, yaşanan olayın akıl almaz olayın üzerine gidilmesinin gerekliliğinin altını çizdiler. 

MYGazete.com Özel