Isparta'da 2015 yılında 7 ortakla kurulan kooperatif ile Çünür Mahallesi'ne 6 kat ve 2 işyeri olmak üzere toplam 26 daire inşaa edildi. İnşaatın yapımının tamamlanmasına az bir süre kala ortaklardan Mehmet Çetin, tapu müdürlüğüne giderek, dairesinin tapusunu almak istemişti. Ancak Tapu Müdürlüğü'ndeki görevliler dairenin satışının yapıldığı ve tapusunun verildiğini belirtmeleri üzerine savcılığa giderek şikayetçi olmuştu. Bu geçen zamanda adli süreç henüz başlamazken, mağdur Çetin bir başvuruda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yaptı. Kooperatife Kayyum atanmasını isteyen Çetin, "Çok Mağdurum" dedi.

KOOPERATİFE KAYYUM İSTEDİ

Bu sürenin ardından Mehmet Çetin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulunarak, kooperatif defterlerinin ve bilançonun düzenli olup olmadığının araştırılması için talepte bulundu. Çetin, neden genel kurul yapılmadığını da belirtti. Başvurusunda hukuka aykırı açıkça eylem tespit edilmesi durumunda ise KAYYUM atanma talebinde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlüğü'ne dilekçe sundu. Mehmet Çetin sunduğu dilekçede: 1163 sayılı kooperatifler kanununun 90. maddesinde; Hukuka açıkça aykırı eylem ve işlemlerinin tespit edilmesi durumunda, ilgili Bakanlık, kamu yararı ve hizmet gerekleri dikkate alınarak gecikmesinde sakınca görülen hallerde ileride telafisi güç veya imkansız zararlara yol açılmasının engellenmesi amacıyla bu kişilerin görevlerine tedbiren son verebilir" denilmektedir.  Buna göre kurumunuzca hukuka açıkça aykırı eylem tespit edilmesi durumunda S.S. KOÇAR 3 YAPI  KOOPERATİFİ YÖNETİCİLERİ işlevi kaybettiğinden GÖREVLERİNE SON VERİLMESİNİ ileride daha büyük zararlar oluşmaması için KAYYUM atanmasını talep ediyorum"

CİMER'E BAŞVURU YAPMIŞ

Öte yandan Mehmet Çetin, aynı kooperatif tarafından binanın alt kısmında bulunan 2 adet dükkanın kuraya konmadığını ve kendisinin ile beraber çok sayıda vatandaşın mağdur olduğunu belirterek, CİMER'e araştırılması için talepte bulunduğu ortaya çıktı.