Şarkikaraağaç ilçesinde sabah saatlerinde vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri şizofreni hastası olduğu belirlenen Şencan Topaloğlu (49) nun olduğu öğrenildi

Şarkikaraağaç  ilçesinde sabah saatlerinde vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri şizofreni hastası olduğu belirlenen Şencan Topaloğlu (49) nun olduğu öğrenildi Köpeği ile birlikte yürüyerek Balıkesir ilinden geldiğini ve Isparta'ya gitmek istediğini ve kendisinin İstanbul Boğaziçi üniversitesinde İngilizce öğretmeni olduğunu beyan etti ilçe sosyal hizmet merkezi bakım evine yerleştirilen kadın daha sonra oradan ayrıldı gece geç saatde bir petrol istasyonunda olduğu bilgisi üzerine harekete gecen polis ekipleri ile ilçe sosyal hizmet merkezi yetkilileri ambulans yardımı ile Şarkikaraağaç Dr Sadettin Bilgiç devlet hastanesine getirdi yapılan sağlık kontrollerinin ardından şizofreni hastası kadın ambulans ile Isparta SDÜ tıp fakültesi ne sevk edilip oradan da Manisa ruh ve sinir Hastalıkları hastanesine gideceği öğrenildi.

DATÇA’DA KENDİSİNİ KALDIĞI OTELİN ODASINA KİLİTLEDİ

Datça'da kaldığı Serap Apart'ta kendisini odasına kilitleyen şizofreni hastası kadın, polis ekiplerine zor anlar yaşattı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da yaşadığı öğrenilen 44 yaşındaki Şencan Topaloğlu yaklaşık 40 gün önce Datça'ya gelerek Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Serap Apart'a yerleşti. 6 aydır kayıp olan ve yakınlarının olaydan bir gün önce yaptığı kayıp başvurusu üzerine polis tarafından aranan Şencan Topaloğlu'nun, apart işletmecisinin emniyete verdiği müşteri kayıtlarından Serap Apart'ta kaldığı tespit edildi.

Şizofreni hastası kadının kaldığı yerin tespit edilmesi üzerine polis ekipleri, Cuma sabahı aparta gitti. Şencan Topaloğlu'nun kaldığı 203 numaralı odanın kapısını çalan polis ekipleri, kendilerini tanıtarak kadından kapıyı açmasını istedi. Ancak, kapıdaki polislere direnen kadın kapıyı açmadı. Apart görevlilerinin de tüm uyarılarına rağmen kapıyı açmayan Şencan Topaloğlu'nun intihar etmesinden korkan polis ekipleri, olay yerine ambulans ve itfaiye çağırdı. Uzun süre kapıyı açtıramayan polisler kadını ikna edemeyince son çareyi ikinci kattaki odaya balkondan girmekte buldu.

AVUKATINI İSTEDİ

Çağrılan itfaiye ekibinin merdiveniyle çıktıkları balkondan odaya giren polisler, direnen kadını ikna ederek odadan çıkarmaya çalıştı. Polis ekiplerinin ikna çabaları sonuç vermeyince akli dengesi yerinde olmayan kadın zorla odadan çıkarıldı.

Polislerin kollarında apartın merdivenlerinden aşağıya indirilen şizofren kadın kendisini götüren ekiplere,  "Avukatım nerede?" diyerek avukatıyla görüşmeden hiçbir yere gitmeyeceğini söyledi.  Aparttan zorla indirilen ve sedyeye alınan kadın bu kez de olay yerinde hazır bulunan ambulansa binmek istemedi. Polislerin ve sağlık ekiplerinin uzun uğraşları sonrası vatandaşların şaşkın bakışları arasında, Şencan Topaloğlu  ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü. 

Yakınlarının isteği üzerine, İstanbul Emniyeti'nden gelecek olan bir yazı doğrultusunda Şencan Topaloğlu'nun Datça Emniyeti tarafından Manisa Ruh Sağlığı ve Akıl Hastalıkları Hastanesi'ne gönderileceği öğrenildi.

"İPE SAPA GELMEZ ŞEYLER ANLATIRDI"

Serap Apart'ın işletmecisi Nuri Akkoyun, Topaloğlu'nun aparta 40 gün kadar önce yerleştiğini belirterek,elemanları bulduğu zaman çok fazla konuştuğunu ve ipe sapa gelmez şeyler anlattığını söyledi. Akkoyun "Çok fazla sorumlu bir bayan değildi. Elemanları bulduğu anda sohbet eder, onları bırakmak istemezdi. Bende işiniz var gücünüz var deyip personeli kurtarmaya çalışırdım. Apart otelimize bugün polisler geldi. Bayanın arandığını söylediler ve odasına çıktık. İkinci kat 203 nolu odada kalıyordu. Polisler kendilerini tanıttılar kapıyı açmadı. Sonra ben geldim, çalışan elemanlar geldi. Neler söylediysek kapıyı açtıramadık. Daha sonra itfaiye ve ambulansı çağırdılar. İtfaiye aracının merdiveninden ikinci kata çıkıp, içeri girdiler ve kadını alıp götürdüler" dedi.

Fatih Demirtaş