Sütçüler'in Çandır Köyü'nde 30 yıllık hayalin gerçeğe dönüşmesinin etkileri yaşanıyor. Turizm ve tarım ekonomisi canlandı. Köylüler, hayalin gerçeğe dönüşmesini sağlayan Milletvekili Bİlgiç'i 'fahri hemşehri' ilan etti.

1980'li yılların sonunda Karacaören Baraj Göleti'nin yapılmasından sonra Antalya ve Isparta'ya kolay ulaşımı sağlayan Dereboğazı Yolu ile bağlantısı kopan Sütçüler'in Çandır, Melikler, Şehler ve iç kesimdeki yerleşim yerlerinde 30 yıllık hayalin gerçeğe dönüşmesinin sevinci yaşanıyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in gerekli bütçenin sağlanması konusunda gösterdiği olağanüstü gayret, İl Özel İdaresi'ne Melikler Köprüsü'nü yaptırdı. Dereboğazı Yolu'ndan Elsazı ile Sütçüler'in Çandır, Melikler ve Şehler yerleşimleri ile ünlü turizm alanı Yazılı Kanyon'u gölet üzerinden birbirine bağlayan köprü, o bölgenin kaderini de değiştirdi. Eylül ayı sonunda açılışı gerçekleştirilerek trafiğe açılan Melikler Köprüsü sayesinde turizm ve tarım ekonomisi hareketlendi. Köprünün açıldığını duyan bir çok kişi Yazılı Kanyon'a günübirlik turlar düzenliyor. Özellikle Antalya, Burdur ve Bucak'tan çok sayıda kişi günübirlik olarak Yazılı Kanyon'a ve çevresindeki köylere uğruyor. Bu durum başta Çandır olmak üzere bölgedeki köylülerin yüzünü güldürüyor. 

Çandır ve civar köy sakinlerinin şimdi en büyük beklentisi Elsazı ile Melikler Köprüsü arasındaki yolun sıcak asfalta kavuşturulması. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in bu sözünü de yerine getireceğine inanan köylüler, bu hizmetin de yapılması ile yıllarca mahrum kalan bölgede ekonomik olarak büyük patlama yaşanacağına inanıyorlar. 

Çandır Köyü Muhtarı Mehmet Özdemir, 30 yıllık hayali gerçekleştiren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'i artık fahri hemşehri olarak kabul ettiklerini söyledi. Kendisinin Sütçüler bölgesindeki yaşantıyı ve coğrafyayı çok iyi bildiğinin altını çizen Muhtar Özdemir, köprünün gerekliliğine yönelik anlayışının köylüleri ve bölge insanını mutlu ettiğini belirtti. Muhtar Özdemir, Vali Şehmus Günaydın ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu ve ekibine desteklerinden ötürü teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.