BAKA Yönetim Kurulu Toplantısı Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında Ramada Otelde gerçekleştirildi. Toplantıya Isparta Valisi Memduh Oğuz, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ile bölge illerinin sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 2010 yılı faaliyet raporu hakkında görüşülen toplantıda 2011 yılı bütçesi ile çalışma programının onaylanması gerçekleştirildi. Toplantıda 2010 mali destek programına toplam 356 başvuru olduğu belirtildi. Kar amacı gütmeyen kuruluşlardan BAKA'ya 97 başvuru olduğu, bu başvuruların 47'sinin Antalya, 30'nun Burdur, 20'sinin de Isparta'dan olduğu belirtildi. Kar amacı güden kurum ve kuruluşlar arasında BAKA'ya toplam 259 başvuru olduğu bunlardan 130'u Antalya, 49'u Burdur ve 80'i Isparta iline olduğu öğrenildi.

Toplantıda basın mensuplarına açıklama yapan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 5-7 Nisan 2011 tarihleri arasında Batı Akdeniz Bölgesi ve Körfez Ülkeleri Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı düzenleyeceklerini ifade etti. Toplantının hedefinin Körfez Ülkeleri'nden yatırımcıları bölgedeki işadamlarıyla buluşturmak olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, "Gelen misafirlerimize yatırım alanlarını ve üretim tesislerini yerinde göstermek istiyoruz. Sektörel masa toplantılarıyla iş bağlantılarının kurulacağını hedefliyoruz" dedi.

Körfez Ülkeleri'nden 50 ila 80 arasında işadamının programa katılmasının beklendiğini kaydeden Vali Altıparmak, bölgeden de 150'den fazla işadamının toplantıya iştirak edeceğini ifade etti. Körfez Ülkeleri ziyaretinde, sivil toplum örgütlerine büyük görev düştüğünün altını çizen Altıparmak, "Özellikle Antalya, Isparta ve Burdur'daki ticaret sanayi odalarının programa katılımı çok önemli." dedi.

BAKA'nın Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile 5-6 Nisan 2011 tarihinde bu yıl 4'ncüsü düzenlenecek olan Akdeniz İş Fırsatları Zirvesi'ne ana sponsor olarak destek vereceğini belirten Vali Ahmet Altıparmak, BAKA'nın desteğiyle iş zirvesinin 3 ili kapsayacak şekilde genişlediğini aktardı.

Vali Altıparmak, BAKA'nın yerli ve yabancı yatırımcılara ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti verdiğini de hatırlattı. Vali Altıparmak ayrıca, valilikler bünyesinde faaliyette bulunan 'Tek Adımda Yatırım Bürolarının' etkin çalışmadığını belirterek, bu büroların BAKA bünyesinde hizmet vermesini uygun gördüğünü açıkladı.