Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Körfez ülkelerinden 20 milyar dolar iş hacmi olan yaklaşık 80 işadamının önümüzdeki hafta bölgeye geleceğini belirtti.
     Engin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Körfez ülkeleri işadamlarına bölgedeki sektörel bazda yatırım fırsatlarını yerinde tanıtmak ve bölgedeki işadamlarıyla işbirliği yapmalarını sağlamak amacıyla Antalya, Isparta ve Burdur'un içinde bulunduğu Batı Akdeniz Bölgesi ile Körfez ülkeleri arasında yatırım ve işbirliği fırsatları toplantısı düzenlediklerini kaydetti. Toplantının 5-7 Nisan tarihlerinde yapılacağını aktaran Engin, toplantıya dünyanın en zengin ülkeleri Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Katar'dan işadamlarının geleceğini belirtti.
     Toplantı kapsamında Davraz ve Antalya'da toplantılar gerçekleştirileceğini ve fabrika ile işyerlerine ziyaretler yapılacağını dile getiren Engin, ''20 milyar dolar iş hacmi olan şirket temsilcileri bölgeye gelecek, yaklaşık 80 işadamının bölgeye gelmesini bekliyoruz'' diye konuştu.
     Konuk işadamlarıyla bölgedeki işadamlarının göreşmeler yapacağını dile getiren Engin, ''Bu ziyaretleri önemsiyoruz, çok güzel ortaklıkların oluşacağını düşünüyorum. Somut adımlar atılması yönünde programlarımızı yürütüyoruz. Umarım da görüşmeler sonrası milyar dolarlık yatırımları bölgeye çekmeyi başarabiliriz'' dedi.
     BAKA olarak yapılan görüşmelerin takipçisi olacaklarını söyleyen Engin, ortak yatırımların yapılması için işadamlarına gereken desteğin verileceğini bildirdi.