MAKÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, omuzlarına büyük bir sorumluluk yüklendiği dile getirdi. Korkmaz, “Rabbim bizi görev süresi dolduğunda alnımızın akıyla bizden sonraki kuşaklara devretmeyi isteriz” dedi.

Korkmaz: Bizi Burdur'un bir değeri olarak kabul ettiler
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) yeni Rektörü Adem Korkmaz, medyakdeniz.com’a özel açıklamalarda bulundu. 20 Nisan’da yapılan rektörlük seçimlerinde 101 oyla ikinci olan Korkmaz, Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) mülakatı sonrası da ilk 6 aday arasında 3 kişilik listenin başında kendisine yer bulmuştu. 
Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla MAKÜ’nün yeni rektörü oldu.

Uzun bir seçim süreci yaşadıklarını dile getiren MAKÜ’nün yeni Rektörü Adem Korkmaz, “YÖK mülakat aşamasının ardından Sayın Cumhurbaşkanının görevi tevdi etmesiyle bugün itibarıyla süreç tamamlanmış oldu.

Şimdiye kadar tatlı devam eden bir seçim süreci şeklinde hareket ediyordu. Açıklama yapıldıktan sonra çok büyük bir sorumluk omuzlarımıza yüklendi. Bunun ağırlığını şuan hissetmeye çalışıyoruz .

Bu görevin sorumluluklarından ya da korktuğumuzdan değil tam tersi bu görevin bölgemiz için Burdur’umuz için ne kadar önemli olduğunu hissediyor olmamızda kaynaklanan bir duygu içerisindeyiz.

Burdur bizi çok sıcak karşıladı. Bizi Burdur’un bir değeri olarak kabul ettiler. Hizmete davet ettiler. Üniversitedeki akademisyenler de aynı nezaket ve aynı heyecanla bizi bağırlarına bastı. İnşallah bunlara layık oluruz. Bu sorumluluğun altında kalmayız” diye konuştu.