Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta milletvekili adayı Nevzat Korkmaz, son 9 yılda ekonominin üretim odaklı olmaktan çıkarılarak, sermayenin yatırım yapma kabiliyetinin azaltıldığını iddia etti. Yalvaç Genç İşadamları Derneği (YALGİAD) üyeleri ile bir araya gelen Korkmaz, ilçede üretim ve girişimcilik konusunda sıkıntılara yaşandığını gözlemlediğini kaydetti.

    Korkmaz, "Bu sıkıntının temelinde nakit sermaye sıkıntısı değil teşebbüsü harekete geçirebilme sıkıntısı vardır. Son 9 yılda ekonomi, üretim odaklı olmaktan çıkartılmış, sermayenin yatırım yapma kabiliyeti azaltılmış, iş adamları sıcak paradan kazanç elde edecekleri borsa, repo, faiz gibi ekonomik enstrümanlara yönlendirilmiştir." dedi.

Yalvaç'ın son 7 yılda istihdam sağlayan ekonomik gelişmeler sağlanmadığı için göç verir hale geldiğini ifade eden Korkmaz, "Üzülerek söylüyorum ki ülkemizde sanal ekonomik model uygulanmaktadır. Sanal ekonomik model yerine reel sektör oluşturulmalıdır. Üretime ve istihdama dayalı yatırımlar yapılmalıdır. Yerel yönetimlerde üretimi desteklemeli, yatırımcıların önünü açmalı, gerekli kolaylığı göstermelidir." diye konuştu.

    Korkmaz, iş adamlarına girişimcilerin önünü açarak öncülük etmelerini ve üniversite ile işbirliği yapmaları önerisinde bulundu. YALGİAD Başkanı Mücahit Özdemir de iş adamları olarak güç birliği oluşturmak için bu dernek çatısı altında bir araya geldiklerini söyledi.     Özdemir, "Derneğimiz projeler üreterek, çeşitli etkinlikler düzenleyerek bölgemizde bulunan genç iş adamlarına katkıda bulunacak, ekonomik gelişmeyi sağlamak için gayret gösterecektir." diye konuştu.