Cumhuriyet Halk Partisinde 19 Mart Cumartesi günü başlayan Milletvekili aday adaylığı süreci 25 Mart Cuma günü sona erecek. Bu doğrultuda, partiye Milletvekilliği aday adaylığı için müracaatlar devam ediyor. Bu müracaatlardan bir tanesi de dün gerçekleşti ve partinin eski yöneticilerinden Gülsüm Gülçin Yıldırım geçtiğimiz gün yaptığı resmi başvurunun ardından dün de bir basın toplantısı düzenleyerek Milletvekili aday adayı olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Dün saat 12.30’da Parti binasında gerçekleştirilen toplantıya; İl Başkanı Yusuf Erdoğan, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Demirbaş ve çok sayıda partili katıldı. Yıldırım toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Gece gündüz demeden CHP'nin iktidarı, vatanın bölünmez bütünlüğü. Ülkemizin istikrarı, yurttaşlarımızın mutluluğu ve refahı için koşturan sevgili CHP'liler, Ulusal bağımsızlığımızı kazanmada önemli görevler yüklenmiş, kazmayla, taşla, sopayla savaş meydanlarında mücadele etmiş analarım, kadınlarımız, Demokrasinin, laikliğin, adaletin, barışın, sevginin, kardeşliğin, emeğin, insanca yaşam hakkının savunucusu olan genç arkadaşlarım, Tam Bağımsızlık Ateşini yakan Mustafa Kemal'in gençleri, Birlikte büyüdüğüm, olgunlaştığım, siyasi yaşamım boyunca beni asla Yalnız bırakmayan, kalemini satmayan, doğru bildiklerini yazmaktan sakınmayan, taviz vermeyen, onurlu mücadeleleriyle her zaman örnek aldığım sevgili basın emekçisi arkadaşlarım

Ülkemiz güç günler içinden geçiyor, 9 yıldır hayal tüccarlığı yaparak ülkeyi yöneten AKP Hükümetinin izlemiş olduğu yanlış, yanlı, kişisel, menfaatkar uygulamalar sonucu 2000'li yıllarda hala bunalımlardan, açlıktan, krizlerden, işsizlikten, sefaletten kısacası rezillikten kurtulamadık. Başbakan ve yandaşlarını teğet geçen kriz; işçiyi, köylüyü, esnafı, emekliyi ve memuru delip geçmiştir. Yıllardır hiçbir soruna çare bulamayan aksine varlığı ile bir sorun olan AKP Hükümeti halkın kanının emilmesine, şahsi çıkarları doğrultusunda vatanın maddi zenginliklerinin emperyalizme peşkeş çekilmesine göz yummuşlardır. Bu süreç bir ülkenin yediden yetmişe kadınıyla erkeğiyle katıldığı, dişiyle tırnağıyla mücadele ederek sonuçlandırdığı "Ulusal Bağımsızlık Savaşının" kazanımlarını yok etme sürecidir. Tarlamıza ekeceğimiz ürünün, fabrikamızda işleyeceğimizin malın, emekçimize vereceğimiz maaşın tesbitini dış odaklara bırakanlar bugün yaşadığımız sorunların baş sorumlularıdır. Her gün tenceremizde ne kaynatacağımızın, çocuklarımızı nasıl okutacağımızın, kiramızı nasıl ödeyeceğimizin hesabını yapıyoruz.

ARTIK YETER!

Siyasetin bir meslek haline geldiği, siyasetçiye olan güvenin kamuoyu yoklamalarında bile güç bela yer bulduğu, kadının, gencin yok sayılıp, toplumsal muhalefetin susturulmaya çalışıldığı günümüzde ülke sorunlarına duyarlı yurttaşlarımız CHP çatısı altında toplanmaktadır. Yüce Atatürk kim olursa olsun, gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindekilerle mücade görevini Türk Gençliğine vermiştir. Hiçbir sorun tam bağımsızlık olmadan çözülemez. Tam Bağımsızlık Ateşini 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakan bir anlayışın çocukları olarak bizlere bu acı tabloyu düzeltmek adına büyük görevler düşmektedir. CHP olarak Türkiye'de ki yalancı, talancı, hortumcu siyaset anlayışını yıkıp, dürüst, ilkeli, saygılı, çağdaş siyaset anlayışını hakim kılmak istiyoruz. Bizler iktidar bana ne verecek değil, ben topluma ne vereceğim anlayışını yerleştirmek istiyoruz.

Türkiye aklın, sevginin, hoşgörünün egemen olduğu bir ülke olmalıdır. Kadınların, erkeklerin, her inançtan, her kökenden insanların eşit olduğu, toprakları sulanan, madenleri işletilen, bereketi kardeşçe paylaşılan bir ülke, Din istismarcılığının, ayrımcılığın, köşe dönmeciliğin kol gezmediği, bilimin, teknolojinin, sanatın, kültürün, üretimin çiçek açtığı bir ülke...

Dün Türkiye'nin atılımlarında yer aldık, tüm yenileşmelere öncülük yaptık, ülkenin zor günlerinde biz vardık. Bugün sorumluluk ve hizmet için tekrar varız. Yurttaşlarımızın mutluluğu ve güveni için, Tüm emekçilere ve üreticilere daha iyi bir yaşam için,

Adaletli gelir dağılımı için, Gençlerimizin geleceği, kadınlarımızın onuru için,

Rüşvete, yolsuzluğa, adam kayırmacılığa son vermek için 12 Haziran 2011

seçimlerinde iktidara talibiz. CHP olarak gece sokakta aç yatan çocukların, çocuklarına harçlık veremeyen babaların, tenceresi boş kalan anaların, parkta direnen işçilerin, ürünü dalda kalan, soğuk hava depolarında çürüyen çiftçilerin, geçinemeyen emeklilerin, harçlarını ödeyemeyen öğrencilerin sesi olaya, gülmeyen yüzleri güldürmeye geliyoruz. Bizler Aydınlık Türkiye taleplerimizle Mustafa Kemal'in Gençliğe Hitabında bahsettiği gibi her türlü zor koşula rağmen, Ülkemizin özelleştirme adıyla yabancı sermayedarlara peşkeş çekilmesine halkımızın emekçimizin sömürülmesine Mafyaların, IMF'lerin, ABD Güdümlü politikacıların ülkeyi yönetmesine Bizlerin, gelecek nesillerin yaşamlarının para babalarınca, toprak ağalarınca ipotek altına alınmasına karşı olan mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve CHP'sinin kurucusu olan Büyük Önder Mustafa Kemal'in açmış olduğu bu onurlu yolda sonuna kadar yürüyeceğiz. Nazım Hikmet'in "Sen Yanmasan, Ben Yanmasam Nasıl Çıkar Karanlıklar Aydınlığa" dizelerinde, İsmet Paşa'nın da "Bir Memlekette, Namuslular, Namussuzlar Kadar Cesur Olmadıkça, O Memlekette Kurtuluş Yoktur" sözlerine istinaden uzun yıllar hizmet ettiğim Ata Partim CHP'den Milletvekili Aday Adayıyım.

İşveren masalarında değil, savaş meydanlarında kurulmuş bir partinin Gençlik Kolları Başkanlığı ile başlayan ve bütün kademelerinde çalışmış bir evladınız, yoldaşınız olarak siyaseti asla bir makam ele geçirme aracı olarak görmedim. CHP'de siyaset bizler için bir vatan mücadelesi ülke sevdasıdır. Siyasette kazanılmış Hiçbir sandalye 6 Mayıs 72 şafağında Deniz Gezmiş'in idam sehpasında tekmelediği sandalyeden daha anlamlı değildir.

Artık korkma, susma, sinme zamanı değildir. AKP İktidarının yarattığı korku imparatorluğunu yıkma, halkın iktidarını kurma zamanıdır. Her fikirden ve görüşten, her ırktan ve kültürden yurttaşlarımızla omuz omuza mücadele etmek, aydınlık yarınların kapısını birlikte açmak istiyoruz. Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye... Yaşasın CHP..” dedi.

GÜLSÜM GÜLÇİN YILDIRIM’IN ÖZGEÇMİŞİ

5 Nesildir CHP'li olan Bir Ailenin 4. Kuşak Temsilcisi. Köy Enstitüsü Mezunu, Emekli Sağlık Memuru, Yazar ve Araştırmacı S.Zeki Yıldırım'ın torunudur.

21.05.1979/ Isparta doğumlu olmasına rağmen aslen Büyükkabaca Kasabasına

mensup bir ailenin evladıdır. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Optisyenlik Bölümü mezunudur. Gülçin Optik-1-2. İngilizce-Rusça (Orta) 1997-1999 Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğrenci Temsilcisi. 2000-2003 CHP Isparta İl Gençlik Kollan Başkanı

2001-2003 CHP Isparta İl Yönetim Kurulu Üyesi. 2001-2003 CHP Isparta İl Sekreteri (Türkiye'nin En Genç İl Sekreteri) 2003-2005 CHP Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi. 2009-2011 ÇYDD Isparta Şube Sekreteri 2011-        ÇYDD Isparta Şube Sekreteri. 12 Haziran 2011 CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı.