Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Koronavirüs ile mücadelere sürecin başından itibaren yapılan çalışmaları aktardı, halkın sağlığı için gece gündüz çalışmaların yürütülerek, bunların da yakından takip edildiğini vurgulayan Başkan Başdeğiirmen; “Isparta Belediyesi olarak bu tehdidin ülkemizde başladığı Mart ayının ilk haftasında belediyemiz hizmet binasında Başkan Yardımcılarımız ile Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında, öncelikle ekipman ve malzeme ihtiyaçlarımızı belirleyerek, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü’nün görev dağılımı gerçekleştirdik.

“KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE 7/24 ÇALIŞIYORUZ”
Toplu taşıma araçları, çocuk oyun parkları, umumi tuvaletler, kamu kurum ve kuruluşları, otobüs terminali, otobüs durakları, sinemalar, oteller, camiler, huzurevi, sevgi evleri, kadın konuk evleri, mülteci kampı, göç idaresi, taksiler, okul servisleri, adalet sarayı, cezaevi, hastaneler, il jandarma komutanlığı, kuaförler, belediyemize bağlı tüm birim ve müdürlüklerin şantiyeleri ile sosyal tesisler ile halkın yoğun olarak bulunduğu tüm alanlar, itina ile ilaçlanarak 24 saat esasına göre dezenfekte edildi ve edilmeye devam etmektedir.

“TÜM ŞEHRİ DEZENFEKTE EDİYORUZ”
Zabıta ekiplerimiz, salgının işletmeler tarafından fırsata çevrilmemesi için denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Valiliğimizle sürekli koordine halinde çalışıyoruz. ‘Sokağa Çıkma İhtiyaçlarını Biz Getirelim’ projesi kapsamında Vefa Destek Gruplarımız 65 yaş üzeri, engelli ve kronik rahatsızlığı olan hemşehrilerimizin temel gıda ve eczane alışverişlerini ekiplerimiz hallederek evlerine teslim ediyor. Bu şekilde hemşehrilerimizin salgın boyunca sokağa çıkmasını engelliyoruz. Bahar Temizliği projesiyle şehrimizde bulunan sokak ve caddeleri deterjanlı ve ilaçlı sularla yıkadık.  

“MASKE ÜRETİM VE DAĞITIMINA DEVAM EDİYORUZ”
Belediyemizde su borcu olan abonelerimizin suları süreç içerisinde kesinlikle kesintiye uğratılmıyor. Ayrıca Kira, Emlak, Çtv borçları için icra dahil olmak üzere hiçbir yaptırım uygulanmıyoruz. İşyerleri kapanan esnafa destek sağlamaya gayret ediyoruz. Genelge ile kapatılan işyerleri sahipleri ile süreç içerisinde işsiz kalan vatandaşlara, temel gıda ve hijyen paketleri hazırlayarak, evlerine ulaştırıyoruz. Maskelerin üretimini ve dağıtımını sürdürüyoruz. Ayrıca, hemşehrilerimizin sokağa atmaması için şehrimizin birçok noktasına atık maske ve eldiven kutuları yani tıbbi atık kutuları yerleştirdik. Koronavirüs salgını nedeni ile sahada özveri ile çalışmalarını sürdüren personellerime teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.