TRT Antalya Radyosu’nun Pazar günkü bölgesel yayınında köşe yazarımız, Emekli Öğretmen, Balkan Kültürlerini Araştırma Komisyonu üyesi  Bayram Aygün Pazar günkü Radyo 1 canlı yayınına katılacak.

AKDENİZ’İN SESİ başlığıyla oldukça dinleyici kitlesine ulaşıldığı anlaşılmaltadır. Pazar ve diğer günlerde ortak ve bölgesel yayın konseptinde hazırlanan yayınlara karılımcı olarak bire bir canlı ve paket yayına katılan yazarımız Bayram AYGÜN bu Pazar saat 10-00 da TRT Antalya  Radyo 1’in hazırladığı ve Akdeniz bölgesinin sosyal,  ekonomik, iletişim, tarihi süreç içinde kültürel özelliklerini canlı dinamik bir anlayışla sunmakta.

Söz ağırlıklı, eğitim-kültür programının önce canlı sonra paket olarak dönüşümlü olarak daha sonra TRT radyolarında 24 saat saat dilimi süresince yayınlanmaktadır.

TRT Sunucu spikerlerden Gülgün ÇİMEN, Aynur ARSLANGİRAY, Hatice ERSAN ve Merve TEMİZ’in katılımıyla  Haber32 ve Isparta Express Gazetesi köşe yazarımız Bayram Aygün’e tarihi süreç içinde Isparta, Burdur, Alanya, Antalya ve çevresindeki  Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerimizdeki halk kültürünü ele alacaklar.

TRT Program yapımcıları Hasan Hatapçı, Mustafa Cansız, Bilgehan Gödekli, Serkan Ersöz, Neslihan Pakel, Tayfun Yönlü, Pakel, Yeşim Ertan, Muhammet  Irmak, Aslı Günaydın, Hayreddin Deniz’in dönüşümlü hazırladıkları AKDENİZ’in SESİ perogram silsilesi içinde hazırlanmaktadır.

Yazarımız Bayram Aygün'ün bu hafta katılacağı canlı yayında: muhtemelen Isparta , Burdur, Alanya, Antalya bölgelerdinde Osmanlı dönemindeki komşuluk ilişkilerindeki dayanışma da sıcaklık ele alınacak.

Osmanlı Isparta’sının, Antalya, Burdur ve Alanya şehirlerinde, köy ve kasabalarındaki Müslüman, Rum, Ermeni Osmanlı vatandaşlarar arasındak dayanışma, yardımlaşma, düğün, cenaze, bayramlarda bir beraber oluşlarının özünde bu bölgenin Yunus Emre, Nasrettin Hoca, Hz. Mevlâna’nın, Sn Pol’ün, Hacı Bektaş’ın saçtıkları barış, kardeşlik, inanç, hoşgörü dokusunun sonucunda  oluşan sevgi ,yardımlaşma yumağının Osmanlı İmparatorluğu’nun örnek gösterdiği bir bölge olmasından bahsedilecektir. Sakalassos, Psidiya bölgelerindeki  Roma, Bizans’tan süzülüp gelerek Selçuklu’ya, Osmanlı’ya geçen çeşitli etnik grupların İslâm’ın yaktığı sıcaklıkla  uzun süre halkların güvenli, barış ve yokluk çekmeden yaşamlarının bir özeti anlatılacak.

Akdeniz’in, teke yöresinin tüm halklara, çeşitli inançlara aynı mesafede yaklaşan Osmanlı’nın mahalle halkının mutlu yaşamları konu edilecek. Pazar günler saat 10 da canlı yayınlanacak (Radyo 1‘den) canlı programı izlemeniz tavsiyemizle.