KOSGEB, KOBİ'lere özel desteklemelerine tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda ülkenin teknolojik geleceğine katkı sağlamak amacıyla KOBİ Teknoyatırım desteğini hayata geçiriyor.

Kobilere yüzde 100'e varan oranlarda destek sağlanacak yatırım desteği hakkında KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Destek 5 milyon lira üst limitli" dedi.

KOSGEB, KOBİ'lere özel desteklemelerine tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda ülkenin teknolojik geleceğine katkı sağlamak amacıyla KOBİ Teknoyatırım desteğini hayata geçiriyor.

Kobilere yüzde 100'e varan oranlarda destek sağlanacak yatırım desteği hakkında KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Destek 5 milyon lira üst limitli" dedi. Yıldırım "Teknoyatırım destek programı teknolojik ürün yatırım programı yürürlüğü girmiş bulunuyor, bu destek kapsamında imalat sektöründe orta yüksek ve yüksek teknolojiler de ürün üreten firmalarımıza 5 milyon liraya varan yüzde yüz oranında destek sunmuş oluyoruz. Kobi destek yatırım programı ite öncelikli teknoloji alanlarında yer alan ARGE ve yenilik sonucu ortaya çıkan yeni ürün ve ürünlerin ticarileştlrilmesi sağlanacak ve ülke ekonomisine katma değer oluşturulacak. Uluslar arası pazarlarda yer alacak, teknolojik ürün imalatının artırılması ve işletmelerin yapacakları teknolojik ürün yatırımlarının desteklenmesi bu program tarafından kapsanıyor." dedi

PEKİ, BU PROJEDE HANGİ DESTEKLER VAR?

Yatarım projesi 36 ay sürebiliyor bu program kapsamında ilave olarak da 12 daha yatırım sonrası işletme destekleniyor. Toplamda 48 ay yatırımcı desteklenmiş oluyor, vereceğimiz destekler ise makine yazılım ve teçhizat giderleri, personel giderleri, eğitim ve danışmanlık giderleri, kira giderleri, makine teçhizat ve kalıpların giderleri bu kapsama makine teçhizatların taşınması montajı sigortası ve makineler için gerekli olan yazılımlar üretim hattı tasarım giderleri de desteklenecek.

İl Müdürü Yıldırım, kimlerin bu desteklemelerden faydalanabileceğini de şu şekilde sıraladı. Yıldırım "Öncelikli teknoloji alanlarında yer alan KOSGEB ve diğer kamu kurum ve kuruluşları, kanunla kurulan vakıflar veya uluslar arası fonlardan desteklenen ARGE ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan yurt dışı teknoloji bölgeleri araştırma merkezleri, enstitüler, bilim parkları, kuluçka merkezleri ve hızlandırıcılarda ARGE ve yenilik sonucu ortaya çıkan yurt içi teknoloji geliştirme bölgelerinde yer alan işletmelerin bölgede sonuçlandırdıkları ARGE ve yenilik projelerinin sonucunda ortaya çıkan kamu araştırma enstitülerinde merkezlerinde ARGE sonucu ortaya çıkan patent belgesi ile koruma altına alınan doktora neticesinde ortaya çıkan yada teknolojik ürün deneyim belgesi teknolojik ürüne sahip olan işletmeler bu programdan yararlanabilecekler." dedi