Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, işletmelerin KOSGEB desteklerinden yararlanabilmesi için kobi beyannamesi güncellemelerini yapmalarını istedi.
     Kaçıkoç, yaptığı açıklamada, KOSGEB tarafından işletmelere yönelik destek programları düzenlendiğini belirterek, önümüzdeki günlerde de yeni desteklerin verileceğini kaydetti. İşletmelerin bu tür desteklerden yararlanmaları gerektiğini savunan Kaçıkoç, desteklerden KOSGEB'e kayıtlı olan işletmelerin yararlanabildiğini aktardı. Desteklerden yararlanmak isteyenlere kayıt güncellemeleri yönünde bilgi veren Kaçıkoç, işletme temsilcilerinin Ticaret ve Sanayi Odası'na başvurmaları çağrısında bulundu.
     Kaçıkoç, KOSGEB veri tabanına kayıt ve güncelleme için gerekli olan evrakları da şu şekilde sıraladı:
     ''Kobi beyannamesi, Kobi Bilgi Dokümanı, imza sirküleri, ticaret esnaf sicil gazetesi aslı ve oda tasdikli sureti, oda faaliyet belgesi aslı ve güncel tarihli, 2010 yılı bilanço ve gelir tablosu, 2010 yılı işletme hesap özeti muhasebeci onaylı, 2010 yılı aylık SGK tahakkuk fişleri, SGK'lı çalışan yoksa Bağ-kur prim dökümanı. İşletmeler kobi beyannamesi ve bilgi dokümanı çıktısını alamıyorsa Isparta Ticaret ve Sanayi Odası KOsgeb Sinerji Odağı'ndan yardım isteyebilirler.''