ISPARTA’ya SDÜ’nün misafiri olarak gelen Kosova Tarım ve Kırsal Gelişme Bakanı Dr.İdriz Cehapi iki ülke arasındaki özel dostluğa işaret etti

Süleyman Demirel Üniversitesi Balkan Ülkeleri İşbirliği Koordinatörlüğü’nün bölgede yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde, Kosova Cumhuriyeti Tarım Orman ve Kırsal Gelişme Bakanı Dr. İdriz Vehapi, Bakan yardımcısı Fikrim Damka ve beraberindeki heyet görüşmelerde bulunmak üzere Isparta’ya geldi.
İlk olarak Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ı ziyaret ile başlayan görüşmelere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Koyuncu ve SDÜ Balkan Ülkeleri İşbirliği Koordinatörü Prof. Dr. Mesut Akgül katıldı.

Rektör Baydar, Balkan ülkeleri ile sıcak ilişki içerisinde olunduğunu vurgulayıp kardeş ülke Kosova Cumhuriyeti ile de her türlü işbirliğine açık olduklarını söyledi.

Kosova Tarım, Orman ve Kırsal Kalkınma Bakanı Vehapi ise Kosova Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında çok özel bir dostluk olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve kurumlarının en zor günlerinde sürekli yanlarında olduğunu belirtti. Ayrıca bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılıklı işbirliği ve dayanışma gayretlerinin devamını istediklerini, bu çerçevede Süleyman Demirel Üniversitesi’ nin özel bir konumu olduğunu söyledi.

BİRLİK SAĞLANDI
Görüşmede, tarım başta olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm alanlarda eğitim ve araştırma desteğinin verilmesi konusunda çerçeve birliği sağlandı. Konuk heyet ziyaretin ilk gününde Merkez Laboratuvarı, Ün-Süt işletmesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Ziraat Fakültesi, Orman Fakültesi ve Çiftlik birimlerinde incelemelerde bulundu.