HALK BİR ARAYA GELİYORDU

Halk koşusunun iptal edilmesi ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız vatandaşlar  koşunun iptal edilmesinin sebebini henüz bilmediklerini ancak, iptal edilmesinin yanlış olacağını belirterek şunları söylediler, "biz vatandaş olarak 3 yıldır bu halk koşusunu beğeni ile takip ediyoruz.

Hem adına yakışır bir koşu oluyor, hem de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sayesinde Isparta halkı yılda bir kere de olsa sağlıklı bir gün geçirmek için hem yürüyorlar.

Hem de bir araya geliyorlar. Bu açıdan Halk koşusunun 6 mart programından çıkarılmasını doğru bulmuyoruz, "şeklinde ifade ettiler.

GÜNAYDIN NE DEDİ?

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın halk koşusu ile ilgili olarak geçtiğimiz yılki törende yaptığı konuşmada, kısa süreliğine de olsa Ulu Önderin Isparta’ya gelerek, toplumla etkileşim içinde olduğunu belirmişti.

Millette var olan birleştirici, toplayıcı, harekete geçirici enerji kaynağının Atatürk olduğunu belirterek, şunları dile getirmişti. "Onun düşünceleri, açıkladığı fikirleri, ilkeleri, davranışları ve eylemleriydi.

Atatürk bu kurucu, yapıcı, geliştirici ve daima ileriye çağdaşlaşmaya yönelen enerjiyi, milletten, milletin vicdanından, inançlarından, özlemlerinden alıyor ve bir güç oluşturarak tekrar millete yansıtıyor.

Atatürk'ün en güzel gerçeği ve en önemli özelliği buydu. Millet içinde milletle birlikte yaptığı inkılaplarla, zaferi, yeni vatanı, yeni devleti ebediyen güvenceye alan büyük ve eşsiz bir devlet adamıydı."
 
 Mart 1930 yılında Isparta’ya gelen ve kısa süre de olsa Isparta’yı inceleme fırsatı bulan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için her yıl düzenlenen 6 Mart programı ile ilgili bu yıl önemli bir gelişme yaşandı.

6 Mart 2011 tarihinde yapılacak etkinlikler çerçevesinde düzenlenen koşunun bu yıl programdan çıkarılması ile ilgili olarak ise belediye yetkilileri sessiz kalırken, bunun yerine daha farklı projelerin hayata geçirilmesi noktasında çalışmalar yapıldığı öğrenildi.

Diğer taraftan konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Atatürk Halk Koşusunu ilk başlatan dönemin belediye Başkanı Hasan Balaman ise Halk Koşusunun programdan çıkarılmasına anlam veremediğinin altını çizerek, koşunun kaldırılmasına eski bir belediye başkanı olarak değil, bir halk olarak karşı çıktığını ifade etti.

BELEDİYE 2 YILDA KOŞMAKTAN MI YORULDU?

Eski Başkan Hasan Balaman tarafından ilki 2008 yılında başlatılan Atatürk Halk Koşusu, aradan geçen 3 yılda iptal edildi.

6 Mart Atatürk'ün Isparta’ya geilişi ile ilgili olarak yapılan etkinliklerde belediyenin bu koşuyu kaldırması ile ilgili olarak görüşlerini belirten eski Başkan Hasan Balaman şunları söyledi. "Yusuf Ziya Günaydın'ın göreve geleli 2 yılı aşkın bir süre geçmiştir.

Ancak 2 yılda görülen o dur ki bir şeyler yapmak yerine yapılanı ve Var olanıda devam ettirememiştir.

  Biz   6 Mart programı doğrultusunda Başlattığımız ve Halkımızın da yoğun katılımının sağlandığı Halk Koşusunun bu yılki programdan çıkarılmasına anlam vermiş değilim.

Bunun sebebini Sayın Başkan açıklamalıdır. 3 yıldır devam eden ve geleneksel hale gelen bir koşuyu neden programdan çıkarıyorsunuz.

Atanın Isparta’ya gelişi yoksa belediyeye çok mu ağır yük getiriyor? Fazla mı masraf oluyor?"şeklinde yorumladı.

Gulses