Müteahhit firma, emsal 1.6'ya çıkarılması istenen arsa için artan yapı yoğunluğuna karşılık yeni 'sosyal donatı alanları teklif etti.

Müteahhit Ahmet Kahraman'ın eski Koteks Fabrikası alanı üzerinde geliştirdiği proje için istediği imar değişikliği 4.kez Belediye Meclis gündemine geliyor. Yetersiz sosyal donatı alanı nedeniyle 2 kez Bayındırlık Müdürlüğü, 1 kez de Belediye Meclisi'nde reddedilen Koteks arsası imar değişikliği teklifi cuma günkü oturumda 4.kez görüşülecek.

Koteks grubu adına Avukat İsmail Atilla'nın emsal 0.75 olan yapı yoğunluğunun emsal 1.6'ya çıkarılması, bu nedenle artan yapı yoğunluğuna karşılık bazı parsellerin sosyal donatı alanına alınması teklifi cuma günkü meclis oturumuna kadar İmar Komisyonu'nda görüşülecek.

Daha önce artan yapı yoğunluğuna karşılık gösterilen sosyal donatı alanlarının yetersiz olması nedeniyle 3 kez reddedilen imar değişikliği için yeni teklifler sunuldu. Komisyon, değerlendirmeyi yaptıktan sonra meclisin onayına sunacak. Müteahhit firma artan yapı yoğunluğuna karşılık Çünür'de 5764 ada 1,3, 12, 13 parseller, 5762 ada 3,4,5,6 parseller ile İstiklal 7 ada 2 parseli sosyal donatı alanı olarak gösteriyor.

Öte yandan Belediye Meclisi'nin gündeminde çevre sakinlerinin büyük tepki gösterdiği Böcüzade Parkı'ndan bir kısım yerine Müftülük binası için tahsis edilme kararı da bulunuyor.

İbrahim Atilla Acar ile Nazmi Tombak adlı vatandaşlar, çevredeki 3 mahalleden topladıkları 1000 imzalı dilekçe ile söz konusu imar değişikliğinin iptal edilmesi için Belediye'ye başvurdu.

İmar Komisyonu, bu başvuruyu imar planı değişikliklerine yapılan itirazlar maddesinde değerlendirip cuma günü meclisin değerlendirmesine sunacak.