KOTEKS Fabrikası sahibi Ahmet Ekmen, tekstil sektörünü bırakmaya hazırlandığı şu günlerde Türkiye"de benzeri bulunmayan bir sektöre giriyor.

 500 milyon YTL"lik yatırım ile Ekmen hidrojen ve güneş enerjisi üretecek. Türkiye"de tekstil sektörünün hızla yok olmaya başladığına dikkat çeken Ispartalı işadamı Ahmet Ekmen, yeni bir sektöre adım atıyor. İplik cırt, bia, perese gibi tekstil sanayinde uzun yıllardır üretim yaparak, Isparta ekonomisi ve istihdama büyük katkılar sağlayan Ahmet Ekmen, 500 milyon YTL maliyeti bulan hidrojen ve güneş enerjisini günlük hayatta kullanılabilecek şekilde hizmete sunacak bir yatırım gerçekleştirecek. 

   KOTEKS"te çalışan sayısını 280"den 80"e kadar düşürdüğünü ve önümüzdeki günlerde de üretimi tamamen durdurmayı planladığını dile getiren Ahmet Ekmen, tekstil sektöründe Çin ile rekabet etmenin mümkün olmadığını belirterek, “Teşvik verilmiş verilmemiş hiç önemli değil. Birçok yerde verilen teşvik uygulanmıyor zaten.

  Sorunumuz teşvik değil. Fabrikalar sadece Isparta"da kapanmıyor. Türkiye genelinde hepsi tek tek kapanacaklar. Bu şartlarda kimsenin ayakta kalması mümkün değil. Bir devlet ithalata dayalı gelir sağlıyorsa eğer tabiî ki imalat ölür” dedi. Bu nedenlerden dolayı tekstil sektöründen çekilmeye karar verdiğini belirten Ahmet Ekmen, yaklaşık 1 yıldır üzerinde araştırmalarını sürdüğü hidrojen ve güneş enerjisi merkezi için bir laboratuar kurduğunu ve 2 yıla kadar da ya KOTEKS"in bulunduğu alanda ya da Atabey İlçesi"nde yatırımı düşündüğünü kaydetti.

  Ahmet Ekmen bu projesinin maliyetinin ise 500 milyon YTL olduğunu belirterek, “Hidrojen ve güneş enerjisinin elektrik enerjisine çevrildiği merkezler dünyada sadece İspanya, Amerika ve İsrail"de var. Türkiye"de ilk defa olacak. 2 yıla kadar faaliyete geçirmeyi planlıyorum ve üretim kapasitesi 500 megawatt olacak” dedi.

Olusum