Sav ve Isparta’nın en önemli sorunlarından bir tanesi olan koku, güller diyarına kazandırılan devasa spor tesislerini tehdit ediyor. Koku nedeniyle Sav’a yapılan 7 milyon TL’lik Spor Kompleksi’nin içerisinde bulunan Uluslararası Atletizm Pisti, Futbol Sahaları ve Spor alanları spor camiasını endişeye düşürüyor.

Daha önce yetkililer, bu kokuyla ilgili girişimlerde bulunmuş ve şu ana kadar net bir adım atamamıştı. Isparta Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, daha önce Sav ve Isparta’nın en önemli sorunlarından bir tanesi olan kokuyu İl Koordinasyon Toplantısına taşımıştı. Bülbül, bu sorunun acilen çözülmesini istemişti. Bülbül, “Isparta yaşanabilir iller sırasında ön sıralarda yer alıyor.  Ancak Sav’dan gelirken şehrimize girerken kötü kokular geliyor. Burada ayrıca dersi sanayi var. Bugüne kadar bir çözüm getirilemedi. Isparta Belediyesi benim sorunum değil diyor. Sav benim hiç sorunum değil diyor. Dericiler bizim ödeneğimiz yok ki arıtma yapalım diyor. Bu sorunun giderilmesini istiyoruz” ifadelerinde bulunmuştu.

Dönemin Valisi Vahdettin Özkan bu konunun daha öncede gündeme geldiğini belirterek, bahsedilen kurumların birlikte bu işi çözeceklerini söylemişti. Vali Özkan, “Kurumlar birlikte bu işi yapacaklar. Biz de koordinasyon kurulu olarak talimat vereceğiz” açıklamasında bulunmuştu.Ama görünürde halen bir çalışma yok.

Hatırlanacağı üzere Isparta merkeze Işıkkent Spor Salonu gibi dev bir tesis kazandıran Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, şimdi de amatör kulüplerin derdine ve atletizmcilerin sıkıntılarını giderecek bir hizmette bulunuyor. Sav’a yapılan Uluslararası Atletizm Pisti, sentetik ve normal çim sahalarının yer aldığı Spor Kompleksi, Isparta’ya şu ana kadar  spor anlamında kazandırılmış en büyük yatırımlardan birisi.Uluslararası Atletizm Pisti ve Sentetik Futbol Sahası’nın 115 dönüm üzerine yapıldığını bildiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, “Türkiye’nin en iyi pistlerinden birini buraya yaptık. Projenin maliyeti yaklaşık 7 milyon TL. Sav’a Uluslararası Atletizm Pisti, Futbol Sahalarının yanına soyunma odaları yaptık. Isparta uluslararası norm ve standartlara uygun bir tesise daha kavuştu” dedi.

115 dönümlük arazinin tamamını kullanacaklarını bildiren İl Müdürü Gevrek, “İleriye dönük projelerimiz var. Açık yüzme havuzu ve ilave spor tesisleri yapacağız. Bu tesisler sayesinde hem atletizmciler bireysel dallarda daha da başarılı olmasını hem de amatör kulüplerimizin ve sporcularımızın tesis ihtiyaçlarınızı gidereceğiz. Alacağımız dev organizasyonlarla da Isparta’ya hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

MİNİ YORUM:

Sonuç olarak Isparta’ya kazandırılan bu devasa tesisler için yetkililerin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Isparta spor camiası kazandırılan bu tesislerin bir an önce kullanıma açılmasını isterken, bu kokunun da giderilmesi sabırsızlıkla bekliyor.