Sav Kasabası’nda bulunan Deri Organize Sanayi Bölgesi’nden kente yayılan kötü koku sorununun giderilmesi için sona yaklaşılıyor. Yapılan son çalışmaları Deri OSB Başkanı Eşref Bıtrak açıkladı. Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in yoğun mesaisi sonucu BAKA ve Kalkınma Bakanlığı bütçesinden kredi imkanları yolda.

Deri Organize Sanayi Bölgesi’nden gelen kötü koku sorunu ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in yoğun mesaisi sonucu hem BAKA’dan, hem de Kalkınma Bakanlığı bütçesinden kokunun giderilmesi noktasında krediler yolda.

Yapılan son çalışmalar hakkında bilgi veren Deri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Eşref Bıtrak, kredilerin hayata geçmesiyle kötü koku sorununun ortadan kaldırılacağını söyledi.  

Biz geçen seneden itibaren ciddi bir programlı olarak çalışmaya başladık, ilk önce rakamları araştırdık, bunu yapacak olan firmaları araştırdık yapılan yerleri yerinde inceledik oradaki arkadaşlarımız buraya gelip bizlere brifingler verdiler, arıtmanın koku üretmemesi için yapabileceğimiz aşamaları tek tek bizlere anlattılar. Bizde geldik burada sayın valimize, sayın milletvekilimize, sayın belediye başkanımıza bunları anlattık bu proje bizi aştığı için bununla ilgili bir çalışma yaptık bunu belli bir kredi ile yapalım biz üzerimize düşen vazifeyi yapalım bu projeyi hayata geçirelim biliyorsunuz geçen sene BAKA çağrıya çıkmadı, bu sene bize bir brifing verdiler bizde buna hazırlık yaptık dosyamızı hazırladık,projelerimizi hazırladık BAKA’ya sunum yaptık, sanıyorum bunun bir inceleme süresi var ondan sonra bize bir cevap verecekler. Bu süre içerisinde sayın milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’in yanına gittim sohbet esnasında bu konuyu dile getirdim, derdimizi anlattık oda elinden gelen bakanlık bütçesini belli bir kredi limitini müracaat ettik, oradan da kredimiz çıkmış durumda rakam olarak belli değil iki kurumdan da iki tane kredimiz var.

ARITMADAN ÇIKAN SUYU BİN 200 METRE KAPALI SİSTEMLE GÖTÜRDÜK

Arıtmadan çıkan kötü kokulu suyu bin 200 metre ileriye götürdüklerini ifade eden Eşref Bıtrak, ileriki zamanlarda kapalı sistem olarak Sav Kasabası’nın sonuna kadar götürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ama hayata geçireceğiz ama biz bu süre içerisinde gene durmadık çünkü şuandaki yanımızdan bir dere akıyor arıtmadan çıkan deşarj ettiğimiz suyu biz şuanda 1.2 kilometre ileriye kadar kapalı sistemde götürdük. Bunu önümüzdeki yıllarda savın sonuna kadar götürmeyi düşünüyoruz