Köylüler Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu'ndan ve milletvekillerinden ve yetkililerden yardım istedi.

Aydoğmuş köyünden uygulanacak 'Arazi Toplulaştırma Projesi'nde köy halkı bu projeye karşı çıkarak köyde vahim sonuçlar yaratabileceğini belirterek yetkilerden yardım istedi.

Yetkililere seslenen köylüler, "Bu projeyle arazi kavgaları hatta cinayetler işlenebileceği kanaatindeyiz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Aydoğmuş Ovası'nda başlatılan toplulaştırma projesinde olan tarlaların projeden çıkartılması için "Arazi Toplulaştırmasına Hayır" kampanyası başlattı. 

HAYIR Kampanyası için toplanan imzalar Isparta Valiliği başta olmak üzere ilgili kurumlara teslim edilecek.

'BİZ HALİMİZDEN MEMNUNUZ'

Köylerinde arazi toplulaştırma projesini istemeyen halk, "Biz topraklarımızı toplulaştırmak istemiyoruz. Yıllardır kendimize ait tarlaları ekip biçtik. Mahsulümüz ne çıktıysa onu kabullendik. Ama bu projeyle kime ne düşeceği belli değil.

Tarlalarımız zaten o kadar büyük değil, her biri küçük parçalar halindedir. Biz halimizden oldukça memnunuz. Sayın valimiz ve milletvekillerimiz sesimize kulak verin. 
Biz bu projeyi köyümüzde istemiyoruz. İstemediğimiz halde bu projenin uygulanacak olması bizleri zor duruma düşürecektir" diye ifade ettiler. Köylüler panik havasında arazilerindeki ağaçlarını kesmeye başladılar.

'KÖYÜMÜZE DAHA VAHİM SONUÇLAR DOĞURACAK'

Toplulaştırmanın iptali için Isparta Valiliğine, Keçiborlu Kaymakamlığına, Devlet Su İşleri'ne köy muhtarı Hatice Şahin tarafından yazılan dilekçede, "Isparta ili Keçiborlu İlçesine bağlı  Aydoğmuş köyü halkı adına arazi toplulaştırması altında yapılacak olan hizmetten köyümüzde kimse memnun kalmamıştır ve imza toplayarak bu işin sonlanmasını talep ediyoruz.

Bu işin köyümüze vahim sonuçlar doğuracağı kesindir. Arazi kavgaları hatta cinayetleri olabileceği kanaatindeyiz. Köyümüzün yüzde 90'nı aynı görüştedir" denildi.