Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İnşaat Topluluğu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü işbirliği ile Merkez İlçe’ye bağlı Direkli Köyü İlkokulu’nda kütüphane kurmak için ‘sosyal sorumluluk projesi’ başlattı. Topluluk, Doğu ve Batı Yerleşkesi’nde kitap, kırtasiye malzemeleri, kıyafet ve oyuncak için stantlar açtı. İnşaat Topluluğu ayrıca Direkli Köyü İlkokulu’nda futbol, basketbol ve voleybol sahası kurmak için malzeme toplayacak. Okulun boya- badana, bakım- onarımını gerçekleştirecek.

Çocuklar Kitap Okusun

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İnşaat Topluluğu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nden sosyal sorumluluk projesi: Merkez İlçe’ye bağlı Direkli Köyü İlkokulu’nun her türlü ihtiyaçları karşılanacak. 500 üyeden oluşan SDÜ İnşaat Topluluğu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Direkli Köyü’ne giderek öğrencilerin ve eğitim yuvasının her türlü gereksinimini karşılayacak. 

Herkes Destek Olabilir

Akademik Danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. İlyas Devran Çelik’in yaptığı İnşaat Topluluğu, Direkli Köyü İlkokulu’na kütüphane kuracak. Çocukların kalem- kâğıt- defter sair kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayacak. İnşaat Topluluğu Başkanı Adem Barlas, kampanya kapsamında Doğu ve Batı Yerleşkesi Ana Otobüs Durakları; Cam Kafe ve Güzel Sanatlar Fakültesi Kantini’nde stant açtıklarını söyledi. Önceledikleri alanın Köy Okulu’na Kütüphane kurmak olduğunu ifade eden Barlas, “SDÜ ailesinin yanı sıra halkımız, esnaf, sanatkâr ve işadamlarımız da proje kapsamında kitap, kırtasiye, giyecek, ayakkabı, spor malzemeleri bağışında bulunabilir” dedi.

“Köyde Okulum Var”

 Daha önce İslamköy (Atabey) ve Yenişarbademli’de proje yaptıklarını anlatan İnşaat Topluluğu Başkanı Adem Barlas sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yıl Merkez İlçe’ye bağlı Direkli Köyü’nü seçtik. ‘Köyde Okulum Var’ projesini burada hayata geçireceğiz. Projeyi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştiriyoruz. Temel amacımız Direkli Köyü İlkokulu’nda kütüphane kurmak. Ayrıca kırtasiye, giyecek, ayakkabı ve spor malzemeleri alacağız. Kampanya başladı. 21 Nisan Cuma gününe kadar ulaşabildiğimiz herkesten destek alacağız.”

Saha Yapılacak, Okul Onarılacak

Toplanan kitaplarla Direkli Köyü İlkokulu’nda kütüphane kuracaklarını ifade eden Barlas, “kırtasiye malzemeleri, giyecek ve ayakkabıları da çocuklara teslim edeceğiz. İnşaat Topluluğu üyeleri olarak 24 Nisan Pazartesi günü de Direkli Köyü İlkokulu’nun bakım ve onarımını yapacağız. Boya- badana işlerini gerçekleştireceğiz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile futbol, voleybol ve basketbol sahası da oluşturacağız. Kampanya kapsamında spor malzemeleri de bulunuyor. Herkesi bu güzel etkinliğe katılmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Destek ve geniş bilgi için:
Elif Gülen Çimen: 0 533 773 00 89
Keziban Günakın: 0 530 945 36 66