Isparta Belediyesi Ramazan Şenlikleri kapsamında ‘Şehirde Ne Varsa Köyde de Olacak’ Sloganıyla, köylerde düzenlediği etkinliklerin 4.’sünü Sütçüler’in Çobanisa Köyünde gerçekleştirdi.

Ramazan ayında çeşitli tarihlerde 10 köyde ‘Şehirde Ne Varsa Köyde de Olacak’ sloganıyla etkinlik düzenleyecek olan Isparta Belediyesi, Yalvaç’a bağlı 3 köyde düzenlediği etkinliğin ardından bu kez 4.etkinliğini Sütçüler’in Çobanisa Köyünde yaptı. Çobanisa Köyünde düzenlenen programa Beydilli, Hacı Aliler, Gümü, Boğazköy, Sarı Mehmetler, Saray Köyü gibi yakın beldedeki vatandaşlar ve muhtarlarda katıldı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da etkinliğe eşi Dilek Günaydın ile birlikte geldi. Köy meydanında kurulan sofralarda akşam ezanı ile birlikte iftarlar açıldı.

İftar öncesinde ve sonrasında çocuklar için Hacivat Karagöz oyunu düzenlenirken kurulan balon parkta minikler gönüllerince eğlendi. Yüz boyamaları ve ebrunun yapıldığı gecede ayrıca vatandaşlara gül şerbeti, dondurma ve pamuk şeker ikramları gerçekleştirildi.

İftar sonrasında köy meydanında vatandaşlara Türk Bayrakları dağıtılırken, mehter gösterisi, semazen gösterileri de yer aldı. Son olarak İlahi Sanatçısı Abdullah Beyhan sahne aldı.

Konser öncesinde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a köylerinde düzenlenen Ramazan Şenliklerinden dolayı teşekkür eden Köy Muhtarı Mahmut Çelik, “Belediye Başkanımıza bu manevi havayı bize yaşattığı için şahsım ve köy sakinlerim adına teşekkür ediyorum. Bu etkinliklerin devamını bekliyoruz. Köyümüzde bugüne kadar böyle bir faaliyet olmamıştı. Çocuklarımız şu anda hayatlarından oldukça mutlu” dedi.

Köye duyduğu özlemi dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Temiz ruhlu, misafirperver bakışlı, komşuluk ilişkileri yüksek, yardımsever ve hassas vatandaşlarımız Anadolu’nun köylerinde mevcuttur. Sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyum. Köyler güzeldir, yaşanabilir yerlerdir. Köylerden, kentlere göç artmıştır, halkımız köylerden umudunu azaltmışlardır. Ben diyorum ki, bir gün bu köy özlemi başlayacak ve insanlarımız köylerine geri dönecekler. Umutlarını köyde yaşayacaklar. Çiftçilik, üretim, üretkenliğin adı köydür. Kalkınma köyden başlar ancak bunu Türkiye yapamadı, bunu yapamadık. Köylerimizde doğal ürünler üretilecek. Doğal olarak yaşam artacak. Topraklarımızda, dağımızda taşımızda verim vardır. Topraklarımız zengin ve kalitelidir. Umudun köyde olduğunu, umudun ziraatta olduğunu, sağlığın sıhhatin köyde olduğu bir gün anlaşılacak” şeklinde konuştu.    

Gerek Çobanisa gerekse civar köylerden gelerek etkinliklere katılan vatandaşlarda Isparta Belediyesine ve Belediye Başkanı Günaydın’a teşekkür etti. Vatandaşlar, “Bu etkinlik için ve köyümüze bu güzelliği kattığı için Başkanımıza teşekkür ederim. Köyümüzde bugüne kadar böyle bir etkinlik yapılmamıştı. Devamını bekliyoruz. Isparta Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun.  Köyümüz, çocuklarımız ve halkımız için bu etkinlik çok güzel oldu” dedi.

Çocuklar da, “Burada çok eğlendim, kim yaptıysa çok teşekkür ederim. Çok beğendim, oynamak çok güzel burada. Böyle bir şeyi ilk defa görüyorum” şeklinde görüşlerini bildirdi.