Şarkikaraağaç köylerinde çalışma yapan CHP Milletvekili Coşkuner:

“KÖYDES Projesi hiçbir sorunu çözmemiş” dedi.

 

Hafta sonunda Şarkikaraağaç ve köylerini ziyaret eden CHP Milletvekili Coşkuner"in yöredeki izlenimleri ile ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle: ”Daha önce de defalarca yatılı olarak gittiğimiz köy ve ilçelerimizde çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Bu sefer yaptığımız çalışmaları, gençlik kollarından üyelerimizle birlikte sürdürüyoruz. Genç arkadaşlarımızın hem siyasette söz sahibi olması, hem de taşradaki gençlerimizin sorunlarını yerinde görmesi için böyle bir uygulamaya başladık. Bu çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de diğer ilçe ve köylerimizde devam edecek. Örneğin Yalvaç ve köylerinde de 3 gün yatılı kalarak çalışmalar yapacağız.

 

Öncelikle Şarkikaraağaç ve köylerinde karşılaştığımız bazı sorunları Isparta kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Her sene defalarca geldiğim Şarkikaraağaç"ın köylerindeki, yol probleminin çözülmediğini gördüm. Yollar berbat, köylümüz bu durumdan çok şikayetçi. Buda gösteriyor ki KÖY-DES projesi hiç de iddia ettikleri gibi yol sorununu çözememiş. İktidar yetkilileri, lütuf edip köylerimize gelirlerse, bu sorunları yerinde tespit edebilirler. Girdiğimiz ilk kahvede vatandaş, iktidar ve yetkililerini alaya alan bir dille hiçbir sorunları olmadığını, buğdayın, pancarın para ettiğini, çocuklarının iş sorunu kalmadığını dile getirdiler. Tabi bu durumun arkasında ki gerçek şudur: Taşradaki köylümüz, çiftçimiz AKP iktidarından ümidi kesmiş. İçinde bulundukları zor durumu alaya alan bir şekilde anlatmaya çalışıyorlar. Bu sıkıntının ne kadar büyük olduğunu bize göstermiştir. Yine yaptığım gezilerde köylerimizde özürlü vatandaşlarımız olduğunu ve bunların maaş alabilmek için raporlarının yeterli olmasına rağmen, 1 seneye yakın bir süredir Ankara" dan yetkili kurumlardan cevap alamadıklarını gördüm. Bu insanlar bana dertlerini anlattılar, bende sorunlarını takip etme sözü verdim. Ancak iktidarın bir telaşın içine düştüğü ve devletin öncelikli görev alanları olan eğitim ve sağlık konusunu ikinci plana ittiği açıkça görülmektedir. 

 

Yine köylü vatandaşımızın dile getirdiği bir diğer sorun da askere giden gençlerimizle ilgili. Askere giden çocuklarımıza devlet tarafından yeterli yol harcı verilmediği için, çocuklarımız sıkıntı yaşıyor. Oysa ki biz çocuklarımızı vatani görevlerini yapmaları için seve seve askere gönderiyoruz. Ancak verilen yolluklar, kışlaya ulaşmalarına bile yetmiyor. Bu konudaki isteğimiz ise hiç yoktan kışlaya ulaşıncaya kadar yetecek yol parasının gençlerimize ödenmesi.

Belceğiz köyünde ise çok çirkin bir tabloyla karşılaştık. Depreme karşı okulun güçlendirilmesi için ihaleyi alan müteahhit ortada yok. Bu müteahhit başka ilçelerimize bağlı köy okullarının ihalelerini de almış ancak oralarda da durum aynı. Bu konuyu hemen İl Milli Eğitim Müdürüne ilettim. Ankara" da da konuyu ilgili makamlara aktaracağım.

 

Eğitim ile ilgili bir diğer bir problem ise Çatlı Köyünde karşılaştık. Maalesef iktidar eğitimi Nasrettin Hoca"nın kuşuna çevirmiştir. 4 aydır, servis şoförleri, Milli Eğitimden parasını alamamaktadır. Sonuçta çocuklarımız rezil olacaktır, eğitim-öğretimden geri kalacaklardır. Bu durum maalesef taşımalı eğitim yapılan Şarkikaraağaç"ın birçok köyünde de aynıdır.

 

İktidar yetkilileri taşrayı unutmuştur. Köy Hizmetlerini kapatıp, KÖY-DES projesini ortaya atarak, sorunları çözdüklerini sanıyorlar. Ancak açılışlara gelip protokole oturarak yada kurdele keserek sorunlar çözülmüyor. Taşra da köylümüz çok öfkeli. Muhatap bulamamaktan şikayetçiler. Isparta sanayisi her gün kan kaybederken, taşra da da sıkıntılar giderek büyüyor. Sn. Başbakan ve iktidar yetkilileri ise sonra günlerde, Cumhurbaşkanlığı sevdasıyla vakit geçirdiklerinden, ülkenin asıl sorunlarını unutmuşlardır” dedi.