Isparta’da içme suyunu sondajlama yöntemiyle karşılayan köylerde yüksek elektrik bedelleri sorun oluyor. Bu soruna karşı harekete geçen İl Özel İdaresi, yılsonuna kadar 64 köyde güneş enerjisi panelleri kurarak, köyleri yüksek elektrik faturalarından kurtarmayı hedefliyor.

Isparta’da içme suyu ihtiyacını sondaj yöntemiyle karşılayan köylerde yüksek elektrik bedelleri sorun oluşturuyor. Bu nedenle Isparta Valisi Şehmus Günaydın ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in destekleriyle söz konusu köylere güneş panelleri yerleştiriliyor.

Güneş paneli projesi için belirlenen 64 köyde çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanacağını dile getiren AK Parti Isparta Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, “Proje köylerimize maddi anlamda büyük bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Bilgiç” İçme suyundaki elektrik masrafları köylülerimiz ve vatandaşlarımız için çok yüksek bedellere ulaşıyordu, 64 köyümüzde güneş enerji panelleri ile ilgili çalışmaya başladık 64 köyümüzü bitireceğiz bu yükten kurtaracağız. Bunlar 80 ile 120 bin lira arasında değişen yatırımlar her bir tanesi belki başlangıç yüksek meblalar gibi gelebilirde köylerde yaşayan vatandaşlarımız için ayrıca maddi katkı olarak elektrik için çok para ödemeyecekler çok büyük bir hizmet olarak karşımıza çıkıyor, onun dışında da diğer rutin hizmetler her tarafta devam ediyor” diye konuştu